Meet Invent: Digital Innovation & IT Strategy

Bedrijf
Datum
13 september 2019
Inschrijven voor
12 september 2019
Type event
Business Course
Doelgroep
Studenten
Locatie
Utrecht
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Volg je dit jaar je master? Ben jij net afgestudeerd? Of heb je minder dan twee jaar werkervaring en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging binnen het consultancy vak? Kom dan op vrijdag 13 september a.s. kennismaken met het Future Of Technology team van Capgemini Invent tijdens onze uitdagende inhouse case dag!

Bedrijven zijn continue op zoek naar een antwoord op de vraag: ‘What's next?’. Capgemini Invent is het digitale innovatie- en management consultancy-merk van de Capgemini Groep en helpt onder andere CIO’s de ‘What’s next’ van hun organisatie te ontwerpen en realiseren. Het team Future of Technology adviseert het management van multinationals en overheidsinstanties met de digitale uitdagingen waar zij voor staan. Onder andere door het opstellen van een IT strategie definieren van de digitale enterprise architectuur, het optimaal benutten van cloud mogelijkheden, het aansturen van IT transformaties bij fusies en overnames en het inrichten van een Agile manier van werken. Daarnaast adviseren wij organisaties hoe zij gebruik kunnen maken van de kansen die op nieuwe technologieën bieden, zoals bijvoorbeeld IoT, API’s, 5G, of 3D-printing.

Je maakt tijdens Meet Invent kennis met onze consultants, de vraagstukken waar wij aan werken en de werksfeer en cultuur. Je leert meer over het vak van de management consultant en wordt uitgedaagd op vlakken als problemsolving, creativiteit en effectieve communicatie. De dag begint met een korte introductie en presentatie van Capgemini Invent & Future Of Technology en daarna ga je in groepen aan de slag met de business case. Daarnaast heb je voldoende tijd om één op één te spreken met consultants tijdens de lunch en de gezellige borrel aan het einde van de dag.

Wat je precies van de case kunt verwachten?

Je gaat met verschillende teams, gevormd door topstudenten van diverse universiteiten, aan de slag met een bestaand vraagstuk op het gebied van digitale transformatie. Het vinden van een oplossing voor dit vraagstuk vraagt natuurlijk om een aantal vaardigheden: een analytisch en probleemoplossend vermogen, commercieel inzicht, teamwork, en creativiteit. Onze consultants zullen jou ondersteunen tijdens het oplossen van deze case en je presenteert aan het einde van deze middag het resultaat aan de klant.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een afgeronde WO Masteropleiding, of bent bezig met het afronden hiervan, in de richting van bijvoorbeeld (Technische) Bedrijfskunde, Informatica, Innovatie, Bedrijfsinformatiekunde, of Computer Science.
  • Je hebt naast je studie ook al wat ervaring opgedaan gedurende een stage en in het bestuur van een vereniging, stichting of eigen bedrijfje.
  • Je hebt een sterke affiniteit met IT, digitalisering of een van de laatste technologieën zoals IoT, API’s, 5G, 3D-printing of andere gerelateerde ontwikkelingen.

Waar & Wanneer?

Datum: 13 september 2019 
Tijd: Vanaf 12:00 uur 
Locatie: Reykjavikplein 1, Utrecht

Ben je benieuwd naar het Future Of Technology team van Capgemini Invent en hoe het is om bij ons te werken als management consultant? Meld je aan via onderstaand formulier!

Als onderdeel van de selectieprocedure zullen we je ook vragen om deel te nemen aan een online assessment, zodat je kort na de case dag direct kunt solliciteren wanneer je hier interesse in hebt.

Event informatie

Bedrijf: Capgemini Invent

Datum: 13 september 2019

Inschrijven voor: 12 september 2019

Type event: Business Course

Doelgroep: Studenten

Locatie: Utrecht