Creatief omgaan met schaarste

Bedrijf
Datum
09 april 2019
Inschrijven voor
09 april 2019
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Bunnik
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De tijd dat talenten er voor het uitkiezen zijn, is voorbij. De krapte op de arbeidsmarkt is een dilemma dat menig organisatie voor uitdagingen stelt. Daarom wordt steeds vaker naar wegen gezocht om de benodigde expertise binnen te halen. Maar hoe? Aangezien iedereen in dezelfde vijver vist.

De krapte kan het hoofd geboden worden door creatief te zijn in het vinden van de juiste oplossing. Tijdens het Hiring Insights Event ‘Creatief omgaan met schaarste’ vertellen wij hoe jij de krapte op de arbeidsmarkt slim af te zijn. Wij nodigen jou hier graag voor uit. Keynote Wim Davidse en HR-adviseur Yvette van Veldhuizen (Santander) bieden een gegarandeerd inspirerende middag. Daarnaast zorgen inhuurexperts Chris Neddermeijer (Nétive) en Alexander Reuvers (HeadFirst Group) ervoor dat jij naar huis gaat vol kennis die jij direct in de praktijk kunt toepassen. Meld jezelf en een eventuele collega of introducé aan via onderstaande button.

Ja, ik ben 9 april aanwezig

Het programma

 • 13:30 – 14:00: Inloop
 • 14:00 – 14:15: Welkomstwoord – Alexander Reuvers (Director commerce HeadFirst Group)
 • 14:15 – 15:00: De flexmarkt anno 2019– Wim Davidse, Keynote spreker
  Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine en flexstrateeg bij Dzjeng, trapt de middag af. Door de jaren heen heeft Wim de status van ‘toekomstverteller’ meer dan verdiend. Als inspirerende spreker brengt hij zijn inzichten en inspiratie enthousiast over de bühne. Hij zorgt er voor dat jij aan het eind van deze middag volledig op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de flexmarkt.
 • 15.00 – 15:30: Ontdek ervaringen en best pratices – Yvette van Veldhuizen (HR Consultant Santander)
  Het huidige economisch klimaat biedt bedrijven nu volop kansen om te groeien, maar het tekort aan talent kan een rem vormen op de ambities. Organisaties die succesvol willen zijn en blijven, moeten werken aan hun werkgeversmerk. Helaas is dat nog niet bij alle organisaties doorgedrongen. Wel bij Santander. Een belangrijke focus is de organisatie als goed werk- én opdrachtgever te positioneren. Welke oplossingen zij inzetten om het probleem schaarste te bestrijden, hoor jij van Yvette. Zij heeft jarenlange ervaring als HR consultant, in verschillende sectoren en in zowel kleine als grote organisaties. Ga, onder het motto ‘leer van elkaar’, met Yvette het dialoog aan over de schaarste op de arbeidsmarkt.
 • 15:30 – 16:00: Pauze
 • 16:00 – 16:30:De rol van AI bij schaarste – Chris Neddermeijer (Oprichter Nétive)
  Technologie, de digitale dynamiek en de opkomst van artificial intelligence vuren veranderingen aan en creëren continu nieuwe manieren van werken. Door nieuwe technologie toe te passen in de turbulente flexmarkt, ontstaan creatieve oplossingen voor actuele problemen zoals schaarste. Tegelijkertijd blijft de onderliggende opdracht hetzelfde: hoe vind je de beste mensen voor jouw organisatie? Chris stelt daarom in zijn presentatie de vraag ‘kan AI helpen bij het vinden van de juiste kandidaat in het geval van schaarse functies?’ centraal. Met meer dan 15 jaar ervaring is hij verantwoordelijk voor solution architecture binnen Nétive. Zijn interesses zijn continu programma ontwikkeling, business intelligence, voorspellende analyses en kunstmatige intelligentie binnen het domein contingent workforce management.
 • 16:30 – 17:00: Krappe arbeidsmarkt vraagt om creativiteit – Alexander Reuvers (Director commerce HeadFirst Group)
  Om ondanks de schaarste toch de ambities van de organisatie te kunnen realiseren is het noodzakelijk om niet in de huidige manier van werken en organiseren vast te blijven zitten, maar gericht te kijken naar andere, nieuwe mogelijkheden. Hiervoor zul je buiten gebaande paden moeten treden, zodat je de weg vrij kunt maken voor het benutte van nieuwe kansen. Dit vraagt onder andere om een geheel andere benaderingswijze van je HR strategie. Alexander licht in zijn presentatie toe hoe jij jezelf uit kunt dagen creatief te zijn. Daarnaast biedt hij oplossingsrichtingen om vervolgens zelf aan de slag te gaan.
 • 17.00: Borrel met netwerkgelegenheid

Praktische informatie

Doelgroep: Verantwoordelijken of seniors in HR, recruitment en inkoop en inhurende managers en directies

Tijd: 13:30 - 17:00 uur

Datum: 9 april 2019

Locatie: De Landgoederij, Camminghalaan 30, 3981 GH Bunnik

Event informatie

Bedrijf: HeadFirst

Datum: 09 april 2019

Inschrijven voor: 09 april 2019

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Bunnik