Inspiratiebijeenkomst 'De kracht van het midden'

Bedrijf
Datum
03 april 2019
Inschrijven voor
02 april 2019
Type event
Workshop
Doelgroep
Middenmanagers
Locatie
Amersfoort
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Middenmanagers en zelfsturende teams geven in organisaties samen vorm aan de kracht van het midden. Maar vaak weten zij niet precies wat ze doen of vinden ze het moeilijk om duidelijk te maken wat managen nou precies inhoudt. Speciaal voor (toekomstige) middenmanagers en mensen die werken in zelfsturende teams organiseren we op 3 april 2019 de inspiratiebijeenkomst ‘De kracht van het midden’. Want de kracht van het midden is cruciaal voor het succes van organisaties. Dat moet je dus laten managen door middenmanagers en zelfsturende teams.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de inspiratiebijeenkomst bouwen we door op de inhoud van het boek ‘Managen moet’, geschreven door Martijn Jansen, partner bij Twynstra Gudde. In zijn boek reikt hij o.a. praktische handvatten aan over hoe we het beste kunnen managen en wie dat het beste kan doen. U krijgt nu de kans om op 3 april met een aantal experts dieper in gesprek te gaan over deze handvatten, gekoppeld aan de dagelijkse praktijk. U kunt zich deze dag laten inspireren door o.a. de volgende sprekers en workshops:

 • Een excellente customer journey vraagt om een manager!
  Tom Gouman en Majka van Doorn (adviseurs Humanex)
  Een klantproces loopt dwars door alle grenzen van afdelingen en zelfs organisaties heen. Het is daarom belangrijk om alle interacties die een klant heeft met je organisatie goed op elkaar af te stemmen en te streven naar maximale waarde voor de klant en de organisatie. Een mooie uitdaging voor de manager?!
 • Loslaten en ruimte geven, hoe doe je dat?
  Britta Gielen (partner Twynstra Gudde)
  Ruimte geven, laten groeien, maar ook weten wat er speelt en controle hebben. Loslaten of anders vastpakken, allemaal woorden die u vast al gehoord heeft als het gaat over de rol die de huidige manager moet hebben. Maar hoe doe je dat? Wat heeft u zelf als manager nodig om te kunnen loslaten in een tijd waarin complexiteit alleen maar toeneemt? Wij gaan het samen onderzoeken!

 • Managen in het midden is een spannende paradox
  Martine de Jong (senior adviseur en onderzoeker Twynstra Gudde)
  Juist in het midden komen verschillende werelden en belangen bij elkaar. Dat zorgt voor spanningsvelden in sturen en loslaten, hiërarchie en gelijkwaardigheid, behouden en vernieuwen en zo zijn er nog vele. Tijdens deze workshop kunnen we deze spanningen niet oplossen, maar u leert ze wel herkennen, waarderen en hanteren. En zo spannende situaties eerder aangrijpen voor vernieuwing en creativiteit. 
 • Omgaan met conflicten bij zelfsturing
  Maurits-Jan Vink (senior adviseur en MfN Mediator Twynstra Gudde)
  De ontwikkeling van teams naar een meer zelfsturende vorm gaat niet vanzelf. Dat vraagt van teamleden en teamleiders ander gedrag en het nemen van meer verantwoordelijkheid, individueel en met elkaar. In de praktijk leidt dat vaak tot situaties waarin het ‘schuurt’ in de onderlinge verhoudingen. In deze workshop gaan we in op deze spanningen en (potentiële) conflicten en hoe u daar als leidinggevende mee om kunt gaan. 
 • Persoonlijk leiderschap is geen automatisme
  Catherine van Nierop (adviseur Twynstra Gudde)
  Veel van ons gedrag wordt bepaald door verwachtingen van buitenaf of door triggers die een automatische respons oproepen. Dat maakt dat u niet altijd een (bewuste) keuze maakt voor het gedrag dat u vertoont. In hoeverre neemt u als middenmanager leiderschap over uw gedrag en staat u uzelf een keuze toe om uw gedrag zelf te bepalen?
 • Design thinking: herontwerp van het midden?
  Andre Schaminée (adviseur Twynstra Gudde)
  Design Thinking is een mensgerichte, onderzoekende en creatieve aanpak om te komen tot verrassende oplossingen voor complexe vraagstukken. Er zijn mooie successen, maar de introductie van design thinking in organisaties kan leiden tot (interessante) conflicten. Tijdens deze workshop staan we stil bij de spanningen. Design thinking begint bij de eindgebruiker en vraagt dikwijls systeemveranderingen waarvoor besluiten van hogerhand nodig zijn. Hoe gaat u om met lerende processen waarbij het proces en de uitkomst niet voorspelbaar zijn? Wat is in dit soort processen de rol van het middelmanagement? Want als middenmanager staat u onder druk, uw plek staat ter discussie en mensen hebben snel een mening over hoe uw functie anders moet worden ingericht.

Programma

De inspiratiebijeenkomst start om 14.00 uur en eindigt om 19.00 uur met een borrel en een hapje. Martijn Jansen start deze middag met een inleiding over de laatste inzichten over managen in het midden. Keynote spreker van deze dag is Jacco Eltingh, voormalig professioneel tennisser. Jacco vertelt over het belang van het midden, waarin hij uiteraard de koppeling maakt met het tennissen. Tijdens deze middag kunt u twee van de bovenstaande workshops volgen.

Aanmelden

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Geef u dan op. We vragen u hierin ook uw keuze te maken voor de twee workshops die u wilt volgen. Let op! Per workshop is een beperkt aantal deelnemers. Geef u daarom vandaag nog op om er zeker van te zijn dat er nog plek is bij de workshop die u graag wilt bijwonen!

Meer informatie

Deze inspiratiebijeenkomst vindt plaats in ‘De Observant’ in Amersfoort. Heeft u voorafgaand aan de inspiratiebijeenkomst nog vragen? Neem dan contact op met Clenda Nagtegaal via 033 – 467 75 69 of cna@tg.nl

Event informatie

Bedrijf: TwynstraGudde

Datum: 03 april 2019

Inschrijven voor: 02 april 2019

Type event: Workshop

Doelgroep: Middenmanagers

Locatie: Amersfoort