Keten! in food

Bedrijf
P2
Datum
11 april 2019
Inschrijven voor
10 april 2019
Type event
Seminar
Doelgroep
Zie omschrijving
Locatie
Rossum - GD
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Duurzame transities in food

We organiseren voor organisaties in Agri en Food het event Keten! in food. 

Inspelen op ontwikkelingen

‘Het klimaatakkoord’, ‘Unilever neemt Vegetarische slager over’, ‘Bananenteelt in Nederlandse kassen’ en gemeenten die oproepen tot terugdringen wegwerpverpakkingen: Duurzame thema’s rukken op! Ook de consument eist een duurzamer productieproces met lagere CO2-footprint, minder impact op milieu en meer aandacht voor dierenwelzijn. Ze zijn zich bewuster van de vraag ‘waar komt mijn voedsel vandaan en hoe zijn de producten vervaardigd?’ Voor Food bedrijven brengt dat de uitdaging: hoe jezelf te transformeren naar een duurzame organisatie? Tijdens het ‘Keten in Food event’ geven wij een kijkje in de keuken van diverse organisaties die bezig zijn met hun duurzame transities. Op donderdagmiddag 11 april 2019 staan vanaf 13.30 uur de deuren bij P2 open om met en van elkaar te leren.

Hoofdlijnen van het programma

We starten met onderzoeksresultaten van Erasmus University over waar organisaties staan in het proces van duurzame transities. In parallel sessies delen meerdere bedrijven hun ervaringen met duurzame transitie: Hoe brengen grote multinationals nieuwe ideeën van buiten naar binnen? Zo neemt bijvoorbeeld Royal Friesland Campina ons mee in hun uitdaging om samen met hun stakeholders, de vernieuwingskrachten te bundelen en op te schalen.

Hoe dragen start ups bij aan de duurzame ontwikkelingen in food? Welke ontwikkeling hebben deze organisaties doorgemaakt en wat kunnen we van hen leren? Luister mee en ontdek hoe startup TuttiFoodi de uitdaging aangaat om vernieuwing te brengen in de complexe foodwereld.

Last but not least neemt Volkert Engelsman, oprichter en directeur van de ecologische onderneming Eosta en nummer 1 in de Duurzame top 100, ons mee in het onderwerp ‘welk leiderschap is nodig bij een organisatie in transitie’. We sluiten af met een borrel en een hapje. Het programma eindigt rond 19.00 uur.

Voor wie?

Dit event is voor iedereen die de volgende stap wil maken in de transitie naar en duurzame organisatie in de keten van voedsel en zich wil laten inspireren door andere organisaties die ook voor deze uitdaging staan of hebben gestaan.

Begin 2019 maken we het totale programma van de middag bekend. Houd onze website en sociale media in de gaten voor actualiteiten over dit event.

Aanmelden

Deelname aan dit evenement is kosteloos. Als je je aanmeldt, rekenen we natuurlijk wél op je komst. Wil je je nu al aanmelden voor het event? Vul dan onderstaand formulier in.

Event informatie

Bedrijf: P2

Datum: 11 april 2019

Inschrijven voor: 10 april 2019

Type event: Seminar

Doelgroep: Zie omschrijving

Locatie: Rossum - GD