Masterclass Bestuur & Governance in het familiebedrijf

Bedrijf
BDO
Datum
06 maart 2019
Inschrijven voor
05 maart 2019
Type event
Workshop
Doelgroep
Managers en directie
Locatie
Zeist
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Daadkracht en efficiënt bestuur en governance in het krachtenveld tussen familie en bedrijf staan centraal in de Masterclass Bestuur & governance in het familiebedrijf op 6 en 7 maart 2019. Een must voor alle familie- en niet-familieleden in een bestuurs- en governancefunctie bij familiebedrijven!

Met deze tweedaagse masterclass van BDO krijgt u inzicht in de specifieke kenmerken, rollen en rolkenmerken, valkuilen, kansen, behoeften en dynamiek in familiebedrijven. Op een interactieve manier wordt ingegaan op best practices van bekende en minder bekende bedrijfsfamilies bij het inrichten van en werken met bestuurs- en governancestructuren. Ook de samenwerking tussen familieleden en niet-familieleden in dit krachtenveld komt ruimschoots aan de orde. Daarnaast krijgt u tips, tricks en tools aangereikt hoe u het geleerde in de praktijk kunt toepassen. Afgewisseld met theorie, kennis en intervisie –zoveel mogelijk afgestemd op uw eigen situatie – worden de do’s en don’ts door middel van casuïstiek en aansprekende metaforen over het voetlicht gebracht. Bijzondere aandacht wordt onder meer besteed aan transitieprocessen in familiebedrijven (strategie, opvolging, etc.), noodscenario’s en ook uw eigen vragen komen ruimschoots aan bod.

Op die manier leert u om te gaan met de delicate relatie tussen familie en bedrijf, waarin familieleden en externen elkaar versterken en aanvullen, in plaats van elkaar voor de voeten te lopen. Daarmee draagt u met goed bestuur en governance bij aan de harmonie binnen de familie en de continuïteit van het bedrijf.

Voor wie bedoeld

Leden van het management, de directie, Raad van Commissarissen, Raad van Advies, ondernemingsraad of Stichting Administratiekantoor binnen een familiebedrijf, met of zonder familiebanden met de aandeelhouders.

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1

- Introductie, kennismaking en leerdoelen.
- Kenmerken en dynamiek van familiebedrijven.
- Communicatie en gedragspatronen binnen familiebedrijven.
- Familie-, eigenaars- en bedrijfsstrategie.
- Governance en goed bestuur

Dag 2
- Organisatie en bestuursstructuren (directie, RvA/RvC, Stak, familieraad, etc.).
- Governance.
- (Nood)opvolging in het familiebedrijf.
- Strategische transities.
- Polikliniek, bespreking eigen cases.

PE-punten

Masterclass Bestuur & governance in het familiebedrijf is een NBA erkende opleiding en met het volgen hiervan zijn 12 PE-punten te verdienen.

Kosten

De kosten bedragen € 1.650 excl. btw p.p. Dit is inclusief het studiemateriaal en twee maal de lunch.  Desgewenst kunnen wij ook een overnachting voor u boeken, deze kosten zijn echter niet inbegrepen bij de prijs.

Event informatie

Bedrijf: BDO

Datum: 06 maart 2019

Inschrijven voor: 05 maart 2019

Type event: Workshop

Doelgroep: Managers en directie

Locatie: Zeist