Healthcare Excellence in een netwerk setting

Bedrijf
Datum
02 oktober 2018
Inschrijven voor
01 oktober 2018
Type event
Seminar
Doelgroep
Zie omschrijving
Locatie
Sint-Niklaas
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Samenwerking tussen ziekenhuizen en andere zorgactoren is een niet te ontkennen evolutie die zich op alle niveaus manifesteert. Dit brengt een aantal opportuniteiten met zich mee.

We nemen de draad terug op. Wat ooit het netwerk lean en procesverbetering was, willen we omdopen tot het netwerk “healthcare excellence in een netwerk setting”.

De evoluties van de voorbije jaren hebben geleerd dat lean management veel meer is dan een verzameling van technieken, methodieken en competenties. Onderzoek toont aan dat duurzame verandering enkel lukt als dit gepaard gaat met een optimale cultuur. Die cultuur komt niet vanzelf en wordt bepaald door onze manier van organiseren, waarderen, sturen en alle andere gedragingen die dagelijks op de werkvloer kunnen worden geobserveerd.

Aangezien samenwerking tussen ziekenhuizen en andere zorgactoren een andere niet te ontkennen evolutie is die zich op alle niveaus manifesteert, willen we de opportuniteiten en valkuilen hierrond ook periodiek aankaarten. Het mag duidelijk zijn dat de netwerkvorming een uitgelezen kans is om te werken aan een identiteit of cultuur op netwerkniveau. We verwachten dat netwerken de synergie van samenwerking via verschillende piloten willen ervaren. We kunnen ongetwijfeld veel leren van de lean start-up benadering. Of hoe kunnen we innovatie en ondernemerschap in een netwerk injecteren?

Missie en doelgroep

Deze Healthcare Excellence Community is ooit gestart als initiatief van Möbius, UZA, Sint-Lucas Gent, GZA Ziekenhuizen en Jessa Ziekenhuis. De doelstelling is om organisaties in de zorg samen te brengen om van gedachten te wisselen over diverse actuele thema’s in de zorgsector. Iedereen die werkzaam is in een zorgorganisatie is dan ook van harte welkom op deze bijeenkomst.

Het event is gratis. Wel vragen we ons op de hoogte te brengen indien u door onvoorziene omstandigheden toch niet kunt aanwezig zijn.

Contact

Mocht u praktische vragen hebben over deze bijeenkomst kunt u terecht bij Nathalie Notte via nathalie.notte@mobius.eu of +32 9 280 74 20.

Event informatie

Bedrijf: Möbius

Datum: 02 oktober 2018

Inschrijven voor: 01 oktober 2018

Type event: Seminar

Doelgroep: Zie omschrijving

Locatie: Sint-Niklaas