Masterclass woningcorporaties

Bedrijf
EY
Datum
26 september 2018
Inschrijven voor
25 september 2018
Type event
Business Course
Doelgroep
Interne toezichthouders
Locatie
Sint-Michielsgestel
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

EY organiseert in samenwerking met HVG de vierde editie van de Masterclass Woningcorporaties speciaal voor interne toezichthouders, directeur-bestuurders en managers van woningcorporaties.

Na het succes van de drie voorgaande Masterclasses in 2015 t/m 2017, is EY er wederom in geslaagd een mooi sprekerskorps te contracteren voor een interessante en veelzijdige driedaagse sessie. De Masterclass Woningcorporaties heeft als thema: "Innovatie, verduurzaming en de toekomst van de woningcorporatie".

Wij praten u onder meer bij over diverse actuele thema's zoals visie en trends op de woningmarkt, vastgoedontwikkeling, de ervaringen en vraagpunten naar aanleiding van de Woningwet, vastgoedwaardering en asset- en risicomanagement, jaarverslaggevingsaspecten en actualiteiten, ontwikkelingen op belastinggebied, privacywetgeving en juridische actualiteiten, governance en integriteit, fraude en fraudepreventie. Daarnaast bespreken wij de noviteiten op het gebied van digitalisering, innovatie en verduurzaming binnen de corporatiesector.

Sprekers

Enkele gastsprekers die zullen optreden: drs. Cees van Nieuwamerongen (directeur Autoriteit woningcorporaties) spreekt over de ervaringen en vraagpunten naar aanleiding van de Woningwet. Drs. Adjiedj Bakas (trendwatcher) neemt ons mee in zijn visie op de verwachte trends op o.a. de woningmarkt. Prof. dr. Philip Wagner (ondernemer /bestuurder Wagner Group en hoogleraar Global Economy & Governance aan de Universiteit van Curaçao) spreekt over governance en integriteit.

Daarnaast zullen drs. Mieke van den Berg RA (bestuurder Woningstichting Eigen-Haard), Ger Peeters (bestuurder Stichting Wonen Limburg), Luc Severijnen (directeur-bestuurder Woonstichting ‘thuis (winnaar Meest Duurzame Woningcorporatie award 2018)) en Mirjam Kräwinkel (directeur-bestuurder Stichting WoCom) spreken en debatteren over innovatie, verduurzaming en de toekomst van de woningcorporatiesector.

Gouden olympische medaillewinnares Suzanne Schulting (1.000 mtr shorttrack Olympische spelen 2018 Pyeongchang) zal samen met Sjinkie Knegt (zilveren medaille 1.500 mtr shorttrack Olympische spelen 2018 Pyeongchang en voormalig wereldkampioen shorttrack) en ‘gouden’ coach Jeroen Otter (bondscoach Nederlands shorttrackteam) een inspirerende sessie verzorgen over teamwork, leiderschap en focus.

Tot slot zal Ir. Thomas Rau (ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair) ons meenemen in een interactieve sessie over het thema duurzaamheid.

Naast bovengenoemde gastsprekers zullen uiteraard de bekende specialisten van EY en HVG hun bijdrage leveren aan de Masterclass.

Inzicht

De Masterclass Woningcorporaties biedt u de kans om vroegtijdig actuele kennis over belangrijke woningcorporatie-issues op te doen, en inzicht te verkrijgen in de praktische gevolgen voor uw woningcorporatie. Daarnaast biedt de Masterclass u een uitstekende gelegenheid te klankborden met andere bestuurders en interne toezichthouders.

Indien u geinteresseerd bent in deelname aan deze Masterclass, kunt u zich tot en met 1 september 2018 aanmelden middels button bovenaan de pagina.

Bekijk hier het programma.

Wij verzoeken u deze uitnodiging tevens te verstrekken aan de leden van uw Raad van Toezicht / Commissarissen en de managers van uw corporatie.

Wij stellen u graag in de gelegenheid om voorafgaand aan de Masterclass uw concrete vragen m.b.t. de genoemde onderwerpen aan ons door te geven via het inschrijfformulier. Tijdens de Masterclass zullen wij zoveel mogelijk deze vragen beantwoorden.

Event informatie

Bedrijf: EY

Datum: 26 september 2018

Inschrijven voor: 25 september 2018

Type event: Business Course

Doelgroep: Interne toezichthouders

Locatie: Sint-Michielsgestel