Training ‘Btw in de zorgsector’

Bedrijf
EY
Datum
28 juni 2018
Inschrijven voor
27 juni 2018
Type event
Business Course
Doelgroep
Zie omschrijving
Locatie
Utrecht
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Na een leuke reeks van uitverkochte edities van de training 'Btw in de zorgsector' in de afgelopen jaren, hebben wij besloten om deze training ook dit voorjaar weer aan te bieden. Daarom nodigen wij u van harte uit voor onze eendaagse training ‘Btw in de zorgsector’ op donderdag 28 juni 2018 in La Vie in Utrecht.

In deze training gaan wij op interactieve wijze in op de belangrijkste facetten van de btw in de zorgsector. De meest voorkomende financiële risico’s, de belangrijkste mogelijkheden om niet-aftrekbare btw te voorkomen en tijdens eerdere edities als nuttig benoemde onderwerpen komen aan de orde. Hierbij baseren wij ons op onze advies- en trainingservaring, maar ook op basis van de bevindingen die tijdens de interim controles zijn opgedaan.

Een unieke aspect van de training is de splitsing tussen care en cure in de loop van de middag, zodat de training met nog gerichtere deelonderwerpen kan worden afgerond.

Tijdens de training wordt u voldoende gelegenheid geboden tot het stellen van vragen. De training is daarnaast een goede gelegenheid om ervaringen te delen en kennis uit te wisselen, omdat de deelnemers allen werkzaam zijn bij instellingen in de zorgsector.

Programma

Onder meer de volgende onderwerpen zullen tijdens de training aan bod komen:

  • Algemene inleiding in de btw
  • Vrijstellingen voor de zorg en medische diensten
  • Het verlaagde btw-tarief
  • Aftrek van btw op directe en algemene kosten, inclusief het optimaliseren de aftrekpositie
  • Vastgoed (nieuwbouw en verbouwing)
  • Opleidingsaspecten
  • In- en uitleen van personeel
  • Samenwerkingsverbanden en kostendoorbelastingen
  • Horizontaal Toezicht / Tax Control Framework
  • Specifieke aandachtspunten care/cure (apart) 

Doelgroep

Onmisbaar voor een ieder die te maken heeft met btw. Daarom is de training zeer geschikt voor onder meer administratief personeel van debiteuren- en crediteurenadministratie, werknemers en leidinggevenden van financiële afdelingen, controllers en in-house fiscalisten met beperkte praktische ervaring in de btw.

De training kan tevens worden aangemerkt als kwalitatief hoogwaardig onderdeel van het tax control framework van uw organisatie.

Wilt u deze training met uw gehele afdeling volgen?

Vanaf vijf personen kunnen wij deze training InCompany bij uw organisatie verzorgen. Het programma wordt dan specifiek afgestemd op uw organisatie. In overleg wordt een datum, locatie, tijdstip en prijs bepaald.

Event informatie

Bedrijf: EY

Datum: 28 juni 2018

Inschrijven voor: 27 juni 2018

Type event: Business Course

Doelgroep: Zie omschrijving

Locatie: Utrecht