Round Table over de Algemene Verordening Gegevensbescherming in de zorg

Bedrijf
EY
Datum
16 februari 2018
Inschrijven voor
16 februari 2018
Type event
Business Course
Doelgroep
Geïnteresseerden
Locatie
Bunnik
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

EY organiseert een Round Table over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de zorg. Deze vindt plaats in Bunnik op vrijdagmiddag 16 februari (13.30-17.00 uur).

Zorgorganisaties hebben tot 25 mei 2018 de tijd om goed voorbereid te zijn op de Europese privacywetgeving AVG. De AVG is een game-changer. De AVG omvat onder andere meer privacyrechten voor individuen en heeft impact op de verplichtingen waar u als bestuurder en toezichthouder in de zorg aan moet voldoen. Op inbreuken op de AVG kunnen boetes opgelegd worden tot 4% van de jaaromzet of 20 miljoen euro, afhankelijk van welke boete groter is.

In deze Round Table staan onder andere de volgende vragen centraal:

  • Wat is de impact van de AVG op mijn rol van bestuurder of toezichthouder?
  • Hoe weet ik of onze processen en al onze systemen waarin diep patiënten/cliënten-, medewerkers- en onderzoeksdata verwerkt wordt, voldoen aan de AVG vereisten?
  • Hoe zorg ik dat we compliant worden en blijven met alle (nieuwe) wet- en regelgeving rond privacy en bescherming van data, terwijl we tegelijkertijd de mogelijkheden willen benutten van data analytics en data intelligence?
  • Hoe kunnen wij AVG- conform werken aan digital & innovatie, bijvoorbeeld via zorgportalen en mobiele toepassingen?
  • Hoe verhoudt zicht het 'recht op vergetelheid' tot andere wetgeving en hoe ga ik dit praktisch organiseren? 

Onderstaande sprekers zullen nader ingaan op bovenstaande vragen én mogelijke oplossingen: 

  • Birgit Stein, Data Privacy Leader EY Nederland - Welke veranderingen zijn voor onze zorginstelling noodzakelijk ten gevolge van AVG en wat is cruciaal voor 25 mei aanstaande? Hoe zorgen we dat we de AVG niet te beperkt, maar ook niet te agressief implementeren?
  • Saskia Vermeer-De Jongh, Advocaat HVG Law (onderdeel van EY), data privacy specialist - Wat betekent de AVG voor zorginstellingen, bestuurders en toezichthouders vanuit een juridische context?
  • Douwe Mik, Executive Director Cybersecurity - Hoe weten we wat we niet weten en hoe gaan we beoordelen of dit afdoende is beveiligd?
  • Externe spreker, toezichthouder uit de zorg - Voorbereiding op de AVG - ervaringen uit de praktijk.
  • Maarten Muurling, Senior Manager Risk - Nog meer complexiteit door de AVG en horizontaal toezicht. Gelukkig blijft door de IT-auditbril de werkelijkheid overzichtelijk

Deze Round Table heeft een interactief karakter met veel gelegenheid om met sprekers en elkaar van gedachten te wisselen. 

Event informatie

Bedrijf: EY

Datum: 16 februari 2018

Inschrijven voor: 16 februari 2018

Type event: Business Course

Doelgroep: Geïnteresseerden

Locatie: Bunnik