Leadership meetings commissarissen: Data-analyse en cybercrime

Bedrijf
EY
Datum
13 februari 2018
Inschrijven voor
13 februari 2018
Type event
Seminar
Doelgroep
Geïnteresseerden
Locatie
Rotterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Het potentieel van data-analyse en big data is onomstreden. Beide termen zijn inmiddels de hype voorbij. De grote vraag blijft: hoe kan de organisatie het meest efficiënt waarde genereren uit deze data en daarmee concurrentievoordeel behalen?

Indien organisaties niet proberen hiermee concurrentievoordeel te behalen, zullen zij achterlopen ten opzichte van peers die dat wel doen. Commissarissen en toezichthouders krijgen met besluiten over de strategie en mogelijke strategiewijzigingen te maken. Kunnen we met data-analyse waarde creëren?

Met cybercrime lopen organisaties het risico dat waarde aan de onderneming wordt onttrokken en vormt daarmee een steeds serieuzere bedreiging voor ondernemingen. Door de toenemende connectiviteit van systemen en processen is het risico van succesvolle cyberaanvallen gegroeid; ook essentiële infrastructuur loopt gevaar.

Cybercrime staat daarom bij commissarissen steeds vaker en nadrukkelijker op de agenda. Zijn bestuurders zich al voldoende bewust van de risico’s in de nieuwe ‘connected world’?

Hoe kunnen commissarissen erop toezien dat hun onderneming de juiste maatregelen treft om de risico’s van cyber crime afdoende in te perken?

Docenten: drs. Marc Welters RE RA en Ir. Guill van den Boom RE

Bekijk het complete aanbod van de Leergang Commissarissen in de folder.

Event informatie

Bedrijf: EY

Datum: 13 februari 2018

Inschrijven voor: 13 februari 2018

Type event: Seminar

Doelgroep: Geïnteresseerden

Locatie: Rotterdam