Congres De Informatiegestuurde Overheid

Bedrijf
Datum
22 maart 2018
Inschrijven voor
22 februari 2018
Type event
Workshop
Doelgroep
Lokale overheid
Locatie
's-Hertogenbosch
Dit event heeft reeds plaatsgevonden
Zonder informatie bent u als overheid stuurloos. De Informatiegestuurde Overheid op 22 maart heeft als thema 'Anders kijken is scherper zien!'
            

Vaak kijken we op dezelfde manier naar informatie maar door informatie te delen, te vergelijken en/of te koppelen komen we tot nieuwe inzichten. Informatie is cruciaal voor de kwaliteit van besluitvorming en het verantwoordingsproces.

Op het congres kunt u met Centric in gesprek over de vraag wat de nieuwe Omgevingswet betekent voor de informatievoorziening binnen gemeenten en omgevingsdiensten en hun dienstverlening aan burgers en bedrijven.

Gegevensanalyse uit de praktijk 

Workshop 14.05 uur 
Spreker Sander Meinders

Eén van de beoogde resultaten van de Omgevingswet is dat burgers en beleidsmakers straks gebruik maken van een Omgevingsportaal bij hun oriëntatie op de (on)mogelijkheden van hun initiatief. De gegevens komen als open data via het Digitale Stelsel Omgevingswet. Wat betekent dat voor u als overheid voor uw huidige datasets? Werk aan de winkel of niet?

In deze workshop nemen we u mee in de resultaten van gegevensanalyse uit de praktijk, met gegevens uit de BAG, BGT en WOZ. Ook ruimtelijke plannen en NHR komen aan bod. Belangrijke resultaten bleken verschillen in gebruik en bestemming, maar ook in bijvoorbeeld eigendomssituaties.

Event informatie

Bedrijf: Centric

Datum: 22 maart 2018

Inschrijven voor: 22 februari 2018

Type event: Workshop

Doelgroep: Lokale overheid

Locatie: 's-Hertogenbosch