Kennissessie ontslagrecht

Bedrijf
Datum
15 mei 2018
Inschrijven voor
15 mei 2018
Type event
Seminar
Doelgroep
HR managers
Locatie
Amsterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

U krijgt als werkgever vroeg of laat te maken met het ontslag van een medewerker. Weet u hoe u zoiets moet aanpakken? Weet u ook dat iedere ontslagprocedure anders is? Er is namelijk verschil of u een medewerker ontslaat vanwege bedrijfseconomische redenen, vanwege een arbeidsconflict of na langdurige ziekte. De reden van ontslag bepaalt uiteindelijk welke vervolgstappen u moet nemen. Dan is het prettig als u weet welke rechten en plichten u heeft als werkgever.

Tijdens deze kennissessie maken wij inzichtelijk welke opties er zijn én geven wij advies over de stappen die gezet moeten worden bij ontslag. Wat komt er kijken bij een ontslag op bedrijfseconomische gronden (afspiegelingsbeginsel, transitievergoeding, onderbouwing). Wat is er nodig aan dossieropbouw alvorens u afscheid kunt nemen van een niet-functionerende werknemer? En hoe zit het met het ontslag van een langdurig zieke werknemer, bent u nog steeds de transitievergoeding verschuldigd? Welke rechten heeft u als werkgever? Heeft u voldaan aan uw plichten?

Opzet kennissessie

Tijdens de kennissessie is er, naast de theorie, ook veel ruimte voor interactie en de behandeling van uw eigen praktijkvragen.

Over de docent

Mr. Lisa Pieters is arbeidsrechtjurist bij Baker Tilly Berk Employment Advisory en ondersteunt werkgevers en HR managers al jaren bij het beantwoorden en begeleiden van alle voorkomende arbeidsrechtelijke vraagstukken.

Tijd

Deze training duurt één dag (09.00 – 17.00 uur).

Locatie

De kennissessie kan inhouse worden verzorgd of op één van de locaties van Baker Tilly Berk.

Kosten

€ 295 per deelnemer

Event informatie

Bedrijf: Baker Tilly Berk

Datum: 15 mei 2018

Inschrijven voor: 15 mei 2018

Type event: Seminar

Doelgroep: HR managers

Locatie: Amsterdam