Training Binden en boeien van personeel

Bedrijf
Datum
30 maart 2018
Inschrijven voor
30 maart 2018
Type event
Seminar
Doelgroep
Ondernemers, directies, leidinggevenden en HR adviseurs
Locatie
Amsterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Met een aantrekkende economie en een groeiend aantal vacatures zien medewerkers nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. Mooie uitdagingen lonken. Hoe weet u in deze situatie als werkgever uw medewerkers voldoende uit te dagen zodat zij met plezier en inzet bij u blijven werken. Hoe kunt u de spreekwoordelijke ‘achterdeur’ dicht houden? Of nog beter: hoe zorgt u dat uw medewerkers niet eens naar deze deur op zoek gaan? Daar staan we in de training ‘Binden en boeien van personeel’ bij stil.

Ons doel is dat iedereen aan het eind van de training naar huis gaat met een eigen gemaakt plan van aanpak gericht op uw organisatie. Met dit plan kunt u binnen uw eigen organisatie de eerste stappen zetten om het huidige personeel optimaal te binden en te boeien. Met als gevolg tevreden medewerkers die gestimuleerd en gemotiveerd zijn voor u te (blijven) werken.

Inhoud training

Daarvoor gaan we in op alle aspecten die van belang zijn om werknemers te binden en boeien. Van het vaststellen van een visie op de toekomst waarin uw medewerkers een centrale rol hebben tot aan het behandelen van motivatietheorieën. Wij leggen uit hoe die motivatietheorieën praktisch toegepast kunnen worden om medewerkers gemotiveerd te houden. Er is aandacht voor de verschillen tussen generaties op de werkvloer en wat hen motiveert.

Ook de toegevoegde waarde van motivatiegesprekken met medewerkers komt in de training terug. Aan de hand van deze gesprekken krijgt u namelijk inzicht in (nog verborgen) talenten, wensen en ambities van medewerkers. Wij laten zien hoe u hier gehoor en invulling aan geeft.

In een speciaal onderdeel van de training besteden wij aandacht aan hoe u uw getalenteerde werknemers inzet én geboeid binnen uw organisatie houdt. Het monitoren van persoonlijke ambities en ontwikkeling van talent, het in (hun kracht) zetten van talenten, (en de meerwaarde van eigenaarschap) zijn thema’s die wij onder andere zullen behandelen.

Opzet training

De training kent een praktische opzet. Naast de theorie krijgt u praktische handvatten en feedback op uw huidige strategie omtrent het binden en boeien van uw personeel. Met deze nieuwe inzichten gaat u tijdens de training verbeteringen aanbrengen in uw strategie. Uiteraard helpen en ondersteunen wij u daarbij. Door kritische vragen te stellen, mee te denken, te wijzen op belangrijke aandachtspunten en tips, tricks en tools te geven om uw plan van aanpak zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij uw organisatie.

Met een groepsgrootte van maximaal 10 deelnemers is er voldoende ruimte voor interactie en leren van elkaar.

Na deze training

  • Heeft u voor uzelf een actieplan opgesteld waarmee u actief met talentbehoud aan de slag kunt.
  • Bereikt u meer resultaten met uw team, door de focus op talent en sterke eigenschappen en (carrière) wensen van medewerkers.
  • Verkleint u de kans op verloop van uw personeel.

Voor wie

Ondernemers, directies, leidinggevenden en HR adviseurs

Over de docenten

De training wordt verzorgd door HR-consultants Esther Koeman en Alexandra Hoekman.

Tijd

De training duurt één dag (9:30 uur – 15:30 uur) en is inclusief lunch.

Kosten

€ 325 per deelnemer

Event informatie

Bedrijf: Baker Tilly Berk

Datum: 30 maart 2018

Inschrijven voor: 30 maart 2018

Type event: Seminar

Doelgroep: Ondernemers, directies, leidinggevenden en HR adviseurs

Locatie: Amsterdam