Training sollicitatiegesprekken voeren

Bedrijf
Datum
19 maart 2018
Inschrijven voor
18 december 2017
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Amsterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De juiste persoon op de juiste plaats is een vaak gehoord doel binnen de afdeling HR. Om dit te bereiken dient u wel de juiste persoon te selecteren voor de juiste functie. Waar selecteert u als werkgever precies op en hoe herkent u de kwaliteiten en competenties van de kandidaat met wie u het gesprek voert? Tijdens de training effectief sollicitatiegesprekken voeren staat het beantwoorden van deze vragen centraal.

De kandidaat met de juiste kwaliteiten en competenties aantrekken is van cruciaal belang. Het is belangrijk om vooraf te bepalen welke kwaliteiten een kandidaat nodig heeft. Over welke competenties moet hij/zij beschikken om te excelleren in een bepaalde functie binnen uw organisatie? Vaak worden er twee sollicitatiegesprekken gevoerd en zijn er dus maar twee momenten waarop u kunt bepalen of de kandidaat over de juiste kwaliteiten en competenties beschikt. Het voeren van een gestructureerd selectiegesprek is hierbij een belangrijk hulpmiddel. Tijdens deze training oefent u uw gespreksvaardigheden om een effectief en gestructureerd sollicitatiegesprek te voeren.

Opzet training

De training heeft een interactief karakter waarbij veel ruimte is om uw eigen praktijkcasus in te brengen. De opbouw en uw eigen rol tijdens het sollicitatiegesprek worden toegelicht en u leert het gedrag van de kandidaat te objectiveren. De STAR-methodiek wordt uitgelegd en behandeld. De kern van de STAR-methode is dat gedrag uit het recente verleden de beste voorspeller is van toekomstig gedrag. Op basis van deze methode leert u met behulp van rollenspellen een gestructureerd sollicitatiegesprek voeren. De groepsgrootte van de training is maximaal 8 deelnemers.

Na deze training

  • Weet u hoe u een gestructureerd sollicitatiegesprek kunt voeren.
  • Bent u bekend met de STAR methodiek.
  • Bent u beter in staat de kwaliteiten en competenties van kandidaten in een gesprek te achterhalen om de juiste kandidaat te selecteren.

Voor wie? 

HR-adviseurs, iedereen die sollicitatiegesprekken met kandidaten voert.

Over de docent

Susan van der Heijden is HR-consultant bij Baker Tilly Berk Employment Advisory en adviseert, ondersteunt en begeleidt werkgevers op het gebied van HR.

Datum

  • 19 maart 2018

Tijd

De training wordt aangeboden in twee varianten:

  • 1 dagdeel, ± 4 uur
  • 2 dagdelen, ± 8 uur

Locatie

De training kan inhouse worden verzorgd of op één van de locaties van Baker Tilly Berk.

Kosten

  • 1 dagdeel: € 150 per deelnemer
  • 2 dagdelen: € 225 per deelnemer

Event informatie

Bedrijf: Baker Tilly Berk

Datum: 19 maart 2018

Inschrijven voor: 18 december 2017

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Amsterdam