Grip op agile software-ontwikkeling

Bedrijf
Datum
01 februari 2018
Inschrijven voor
01 februari 2018
Type event
Seminar
Doelgroep
CIO’s/IT-directeuren, en managers
Locatie
Utrecht
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Door een nauwe samenwerking tussen business, IT en de leverancier is de kans bij agile software-ontwikkeling op ontsporing minder geworden en is de succesratio van softwarerealisatie projecten verbeterd. Met agile is de softwarewereld ingrijpend veranderd. Innovaties als Continuous Delivery, Full stack development, Software container platforms en DevOps geven organisaties ongekende mogelijkheden.

Maar hoe zit het met GRIP krijgen op agile projecten? Gastspreker Richard Sweer stelt dat ondanks al deze vernieuwingen het nog steeds essentieel is om binnen de afgesproken tijd, budget en kwaliteit software op te leveren. De methode en de nieuwste hulpmiddelen mogen een goed resultaat niet in de weg staan. Afgesproken functionaliteit binnen vastgestelde deadlines en budgetten opleveren staat nog steeds op nummer één.

Met slimme meetmethodes krijgen directies op tactisch en strategisch contractniveau aanvullende prestatie indicatoren in handen. Hiermee kunnen zij de productiviteit en kwaliteit van software-ontwikkeling monitoren en indien nodig bijsturen. Zo krijgen zij het stuur weer in handen ook bij complexe (agile) softwareprojecten.

Op donderdag 1 februari 2018 (omgeving Utrecht) organiseert METRI het seminar “Grip op Agile Software Innovatie”. Wil jij hierbij zijn? Schrijf je dan in via onderstaand formulier.

Het programma van de middag ziet er als volgt uit:

  • 14.00: Ontvangst
  • 14.15: Martin Schoonheim – Van ego naar eco
  • 14.30: Harold van Heeringen – Grip on Agile teams
  • 15.00: André Nadorp – Output Based Contracting in agile teams
  • 15.30: Richard Sweer – Productiviteit en kwaliteit in omvangrijke agile projecten
  • 16.00: Afronding en netwerkborrel

Na afloop van het seminar ligt er een exemplaar van het boek Oog om oog, Hand in Hand. Van egosysteem naar ecosysteem en de whitepapers Grip op agile softwareontwikkeling en Risicobeheersing van applicatie outsourcing voor je klaar.

Sprekers van dag

Richard Sweer – Senior projectmanager
Richard Sweer is een IPMA-B gecertificeerde projectmanager met meer dan 20 jaar ervaring in complexe softwareprojecten. In demand / supply organisaties heeft hij als kwaliteits- en lijnmanager uitgebreide kennis en ervaring opgedaan in de realisatie en implementatie van complexe maatwerk software en standaardpakketten voor middelgrote en grote internationale ondernemingen.

Harold van Heeringen – Senior Consultant
Harold heeft zo’n 20 jaar ervaring in de IT en heeft hierin veel te maken gehad met het meten, begroten, beheersen en benchmarken van software realisatie projecten en beheercontracten. Harold is expert op het gebied van software metrics en heeft als consultant vele organisaties begeleid bij het implementeren van ‘Estimating & Performance measurement’ en Benchmarking processen.

André Nadorp – Director Benchmarking
André is binnen METRI verantwoordelijk voor het Applicatie domein (inclusief SAP), waaronder Benchmarking, Rationalisatie, Estimation en Performance Management. André heeft een achtergrond in Applicatie Ontwikkeling, Database Design & Maintenance, Proces analyse en Project Management, verkregen door een carrière in de ICT sinds 1991.

Wil jij hierbij aanwezig zijn? 

Dit seminar, ter waarde van €495.-, wordt u kosteloos aangeboden door METRI en is bedoeld voor CIO’s/IT-directeuren, en managers verantwoordelijk voor software-ontwikkeling.

Twee weken voor aanvang versturen wij het definitieve programma.

Event informatie

Bedrijf: IDC Metri

Datum: 01 februari 2018

Inschrijven voor: 01 februari 2018

Type event: Seminar

Doelgroep: CIO’s/IT-directeuren, en managers

Locatie: Utrecht