Masterclass Maatschappelijk Vastgoed – Voorzieningenbeleid

Bedrijf
Datum
12 oktober 2017
Inschrijven voor
12 oktober 2017
Type event
Seminar
Doelgroep
Gemeenten
Locatie
Amersfoort
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De meeste gemeenten beschikken wel over een vastgoedbeleid en hebben in het verleden ook al eens een accommodatiebeleid opgesteld. Maar hoe zijn beide vormen van beleid nu logisch in elkaar te vlechten? In deze masterclass leert u de fijne kneepjes van het Voorzieningenbeleid.

De druk op maatschappelijke voorzieningen in gemeenten is groot. De decentralisaties en toenemende leegstand vormen bovendien aanleiding tot ingrijpen. Maar hoe kan het afstoten van accommodaties vanuit een vastgoedperspectief worden verantwoord? En hoe krijg je als gemeente een getrouw beeld van de huidige en toekomstige vraag naar maatschappelijke accommodaties? Bovendien ben je er met het opstellen van beleid niet: wat maakt dat de gemeenteraad het voorzieningenbeleid ook vaststelt en dat de ambtelijke organisatie in staat is het echt uit te voeren?

Programma

In deze masterclass delen wij goede en slechte ervaringen van gemeenten met het opstellen van en uitvoering geven aan het Voorzieningenbeleid. Door in een informele setting elkaars praktijkervaringen te delen, krijgen de deelnemers concrete handvatten om de dag erna mee aan de slag te gaan. Heeft u interesse? Deelname is gratis!

Event informatie

Bedrijf: TwynstraGudde

Datum: 12 oktober 2017

Inschrijven voor: 12 oktober 2017

Type event: Seminar

Doelgroep: Gemeenten

Locatie: Amersfoort