Master Financials in het Familiebedrijf

Bedrijf
BDO
Datum
30 mei 2017
Inschrijven voor
29 mei 2017
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Zeist
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Familiebedrijven verschillen in een aantal belangrijke opzichten van niet-familiebedrijven. Voor een succesvolle samenwerking met een familiebedrijf en bedrijfsfamilie, is het van vitaal belang dat een  externe financial met een managementfunctie specifieke vaardigheden ontwikkelt die hem of haar  in staat stellen de unieke problemen die deze dynamiek met zich mee brengt te identificeren en op te lossen.

De CFO of controller is vaak het eerste niet-familie  MT-lid in een familiebedrijf en loopt daarom tegen tal van zaken aan: ?

  • Vindt besluitvorming plaats aan de keuken- tafel of in de directiekamer? ?
  • Welke rol heeft een CFO of controller in het opvolgingsproces en is die gebaseerd op een bewuste keuze?
  • Familie- en bedrijfsbelangen lopen in het bedrijf dwars door elkaar heen.
  • Moeten familieleden wel zitting nemen in de Raad van Commissarissen?
  • Komt de rol van externe bestuurder wel voldoende uit de verf, vanwege de invloed  van de familie?
  • Naast het bedrijf, voelt u zich ook geroepen om de familie te managen.
  • U heeft in uw functie als CFO of controller te maken met familieleden die naast een positie in het bedrijf ook aandeel- of certificaathouder zijn.

Speciaal voor financials in het familiebedrijf, organiseert BDO de master ‘Financials in het familiebedrijf’. In deze tweedaagse master van BDO krijgt u inzicht  in de specifieke kenmerken, rollen en rolkenmerken, valkuilen, kansen, behoeften en dynamiek in familie- bedrijven. Op een interactieve manier wordt ingegaan op best practices van bekende en minder bekende bedrijfsfamilies bij het inrichten van en werken met  bestuurs- en governancestructuren. Ook de samen- werking tussen familieleden en niet-familieleden in dit krachtenveld komt ruimschoots aan de orde. Daarnaast krijgt u tips, tricks en tools aangereikt hoe u het geleerde in de praktijk kunt toepassen. Afgewisseld met theorie, kennis en intervisie – zoveel mogelijk afgestemd op uw eigen situatie – worden de do’s en don’ts door middel van casuïstiek en aansprekende metaforen over het voetlicht gebracht. Bijzondere aandacht wordt onder meer besteed aan transitieprocessen (strategie, opvolging, etc.), noodscenario’s en ook uw eigen vragen komen ruimschoots aan bod.

De kosten per deelnemer bedragen  €1.650 excl. btw, inclusief studiemateriaal en twee maal lunch.

Event informatie

Bedrijf: BDO

Datum: 30 mei 2017

Inschrijven voor: 29 mei 2017

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Zeist