Workshop DBA 2017

Bedrijf
BDO
Datum
23 mei 2017
Inschrijven voor
22 mei 2017
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Locatie
Nootdorp
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Bij het werken met zzp-ers blijken opdrachtgevers wel degelijk risico’s te lopen op naheffingen door de belastingdienst, ook vóór 1 januari 2018. Wilt u deze risico’s voorkomen, bezoek dan onze middag-workshop Wet DBA 2017.

De Wet DBA, die het wegvallen van de VAR-verklaring regelt, houdt de gemoederen inmiddels al meer dan een jaar bezig. Deze wet zorgt voor veel onrust onder opdrachtgevers én opdrachtnemers (zzp-ers, freelancers). Blijkt er namelijk feitelijk sprake te zijn van een dienstbetrekking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, dan heeft de belastingdienst de mogelijkheid naheffingen op te leggen aan de opdrachtgever. Dit terwijl er in het verleden eigenlijk geen risico’s bestonden, zolang de zzp-er maar over een juiste VAR-verklaring beschikte.

Om de onzekerheid onder opdrachtgevers en opdrachtnemers zo veel als mogelijk weg te nemen en hen de kans te bieden de arbeidsverhouding desgewenst aan te passen, heeft de staatssecretaris van Financien eind 2016 aangegeven dat er tot 1 januari 2018 in principe geen naheffingen terzake zullen worden opgelegd. Tenzij een opdrachtgever als kwaadwillende kwalificeert…

Betekent dit dat u als opdrachtgever de komende maanden achterover kan leunen, zonder dat u risico’s loopt? De belastingdienst vindt van niet!

Wilt u weten wat u kan, of misschien moet doen, om bij het werken met zzp-ers risico’s (die dus ook al in 2017 wel degelijk bestaan) te voorkomen? Bezoek dan onze middag-workshop Wet DBA (van 13.00-16.00). Naast de Wet DBA gaan wij tijdens de workshop ook in op een ander actueel onderwerp dat relevant is bij het werken met derden: de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS).

De workshops vinden op diverse data en locaties in het land plaats. Onder het tabblad Locaties kunt u lezen waar en wanneer we bij u in de omgeving een workshop organiseren.

Meer inhoudelijke informatie over de workshop wet DBA 2017 vindt u terug onder het tabblad Programma.

Kosten
De kosten voor deelname aan de workshop Wet DBA 2017 bedragen €345. Indien u reeds eerder aan een van onze evenementen (workshop of Actualiteitendag) heeft deelgenomen betaalt u slechts €275. Voor iedere tweede (en volgende) deelnemer geldt een prijs van €195. Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Event informatie

Bedrijf: BDO

Datum: 23 mei 2017

Inschrijven voor: 22 mei 2017

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals

Locatie: Nootdorp