Open Atelier ‘Service & Property Design’

Bedrijf
Datum
09 februari 2017
Inschrijven voor
08 februari 2017
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Amersfoort
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Steeds meer zorgorganisaties worstelen met een overschot aan vastgoed. In de toekomst komt 3 miljoen m2 vastgoed leeg te staan. Leegstaand vastgoed biedt echter volop kansen en mogelijkheden.

Tijdens ons Open Atelier ‘Service & Property Design’ op 9 februari 2017 delen wij onze ervaringen, geven wij voorbeelden uit de praktijk en gaan wij aan de slag met het vastgoed bestemmingsmodel.

Programma

14.00 uur Ontvangst
14.30 uur Welkom
15.00 uur De praktijk als weerbarstige leerschool
15.30 uur Pauze
15.45 uur De toegevoegde waarde van zorgvastgoed
16.05 uur Aan de slag met het vastgoedbestemmingsmodel
17.00 uur Borrel

De praktijk als weerbarstige leerschool
Amaris Zorggroep is een van de grootste ouderenzorg organisaties in Midden Nederland. De afgelopen jaren heeft Amaris Zorggroep zich meer en meer ontwikkeld tot een vraaggerichte organisatie waarin de wensen en behoeften van de klant centraal staan. In 2014 besloot Amaris de plint in Palace Residence in Hilversum te huren voor een periode van 2,5 jaar om diensten en/of producten aan te bieden die aansluiten bij de wensen en behoeften van (buurt)bewoners.

Samen met de bewoners ontwikkelde Amaris Zorggroep een concept voor de plint en bracht deze tot uitvoering. Rik neemt ons mee in het proces en de afwegingen die hierin zijn gemaakt.

Spreker: Rik van Hardeveld, manager Behandeling & Advies bij Amaris Zorggroep

De toegevoegde waarde van zorgvastgoed
GGZ Noord-Holland Noord vestigde in de afgelopen jaren een aantal nieuwe functies op hun terrein. Jos en Nico nemen ons mee in de ontwikkeling, van visie tot uitvoering. Wat heeft dit gevraagd van de organisatie in ontwikkeling? Welke rollen waren onmisbaar? De verschillende vraagstukken worden behandeld en we gaan in gesprek over de lessons learned.

Sprekers: Jos Brinkman, lid raad van bestuur bij GGZ Noord-Holland Noord
Nico Adrichem, adviseur raad van bestuur bij GGZ Noord-Holland Noord

Workshop ‘Aan de slag met het vastgoedbestemmingsmodel’
De twee casussen geven inzicht in de nieuwe ontwikkelingen rondom het herbestemmen van leegstaand zorgvastgoed. Maar hoe geef je een alternatieve invulling aan vrijgekomen vastgoed? Het vastgoedbestemmingsmodel biedt handvatten om deze invulling gestructureerd aan te vliegen. In dit model is beleving het uitgangspunt. Hoe voegen we beleving toe, uitgaande van de locatie en de voorzieningen in het gebied.

Tijdens de workshop gaan we aan de hand van een casus zelf aan de slag met het model.

Sprekers: Rutger van Wijk, partner zorg bij Hospitality Group
Marieke de Kogel, senior consultant beide werkzaam bij Hospitality Group

Deelnemen
Ben jij betrokken bij de ontwikkeling of besluitvorming van het herbestemmen van vastgoed binnen jouw organisatie? Neem dan kosteloos deel aan ons Open Atelier op donderdag 9 februari 2017 bij Hospitality Group in Amersfoort.

Event informatie

Bedrijf: Hospitality Group

Datum: 09 februari 2017

Inschrijven voor: 08 februari 2017

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Amersfoort