Verbindend Onderhandelen 2 daagse

Bedrijf
P2
Datum
21 november 2016
Inschrijven voor
18 november 2016
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Rossum - GD
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Platform31 en p2 organiseren deze 2 daagse training in samenwerking met Frans Evers. U maakt zich een nieuwe onderhandelingsaanpak eigen, gebaseerd op de Mutual Gains Approach (MGA) ontwikkeld door Harvard University en het Massachusetts Institute of Technology in Boston, USA.

Uitgangspunt van deze aanpak is wederzijdse winst. Denken vanuit belangen in plaats van standpunten. De taart vergroten voor we hem verdelen. Consensus in plaats van compromis.

Dat klinkt gemakkelijk, maar dat is het allerminst. Lees de recensie van medewerkers van Aa en Maas en Brabantse Delta, die deze training samen gevolgd hebben.

Verbindend Onderhandelen via de MGA Benadering
Onderhandelen zien velen als synoniem voor 'pingelen'; ‘Zet hoog in, doe alleen concessies als dat onvermijdelijk is en verschuil u achter een pokerface’.

Bij de MGA benadering daarentegen gaat het niet om het verdedigen van standpunten, maar om het behartigen van belangen. Belangen van uw organisatie en/of van uzelf. Leer onderhandelen volgens de Mutual Gains Approach (MGA): een aanpak waarbij de partijen samen een oplossing creëren die op basis van het traditionele onderhandelingsmodel niet zou worden gevonden. U leert hoe u achter standpunten belangen kunt ontdekken: die van uzelf en die van de onderhandelingspartners. Hoe een Best Alternative to a Negotiated Agreement (BATNA) als referentiekader voor het beoordelen van een onderhandelingsresultaat kan worden ingezet.

MGA is een van oorsprong Amerikaanse onderhandelingsmethode (program on Negotiation van Harvard, MIT en Tufts School of Diplomacy). U werkt met dé MGA-autoriteit in Nederland, Frans Evers, medeauteur van het boek ‘Het kan wel!', waarin bestuurlijk onderhandelen met een duurzaam resultaat centraal staat.

Kosten: bedragen € 1.090,--, excl. BTW, inclusief maaltijden en het boek ‘Het kan wel!’ van Frans Evers. Er zijn eventueel kleinschalige overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

Meer informatie kunt u lezen in onze folder (programma etc. data zijn nog niet aangepast).

Event informatie

Bedrijf: P2

Datum: 21 november 2016

Inschrijven voor: 18 november 2016

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Rossum - GD