Leren & Presteren Event

Bedrijf
Datum
16 oktober 2014
Inschrijven voor
15 oktober 2014
Type event
Workshop
Doelgroep
managers en bestuurders
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op 16 oktober 2014 organiseert House of Performance het Leren & Presteren event voor managers en bestuurders die inzicht willen krijgen in de relatie tussen het lerend vermogen van een organisatie en het verbeteren van de resultaten. Het programma biedt workshops & presentaties gericht op het ervaren van hoe leren, specifiek het leren door organisaties, werkt. Deelname aan het event is gratis, aanmelden voor het event kan via deze link.

Tijdsplanning Leren & Presteren Event: 

13.00 – 17.00 uur Presentaties & Workshops

17.00 – 18.00 uur Borrel

Datum: 16 oktober 2014

Locatie: Hamburgerstraat 30, Utrecht

Programma 

Plenaire sessie: Waarom een Lerende Organisatie?
Veel bedrijven geven aan een Lerende Organisatie te willen zijn. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Hanneke Verbeek, adviseur bij House of Performance, licht toe wat de kern is van de Lerende Organisatie filosofie. House of Performance heeft op basis van deze filosofie een propositie voor organisaties ontwikkeld die zij  ‘Leren en Presteren’ noemt. De propositie stuurt op veranderingen in proces, besturing, gedrag en leiderschap die helpen een Lerende organisatie faciliteren.

Plenaire sessie: Organiseer het zoals thuis
Fokke Wijnstra weet uit ervaring hoe verbazingwekkend het is om te zien wat de impact is op het continue leren, de ondernemingszin en resultaten als je organiseert vanuit vakmanschap, vertrouwen en verbinding. Wat zou er gebeuren als we organiseren met dezelfde passie en betrokkenheid als thuis? Hoeveel regels en aansturingen kunnen we dan overboord zetten? Wat komt daarvoor in de plaats? We gaan het aan hand van de praktijk zien.

Fokke Wijnstra brengt ideeën over complexiteit in de praktijk vanuit zijn doorleefde ervaring als ondernemer en medeoprichter van bedrijven. Hij heeft 15 jaar gebouwd aan BSO (Eckart Wintzen, celdeling). Zat daarna in het wereldwijde leadershipteam van een typisch Amerikaans geleid bedrijf en zette vervolgens met vakgenoten ChangeVision en The Vision Web (oorsprong van Finext) op. Fokke verleidt nu anderen tot gezond Rijnlands organiseren. 

Workshop: Lerend en lenig organiseren
Dr. René M. Jansen is een gepassioneerd verteller over de ontwikkelingen op het gebied van lerend en lenig organiseren middels de inzet van ‘enterprise social software’. Vanuit een combinatie van zijn praktijkervaring als directeur van Winkwaves, leverancier van het social platform Winkwaves Harmonics, en zijn wetenschappelijke ervaring als Primavera research fellow bij de Universiteit van Amsterdam en visiting professor bij de Universiteit Malaya in Kuala Lumpur, predikt hij vol overgave over nieuwe manieren van werken, organiseren en leren, waarin de mens als mens centraal wordt geplaatst. Aan het eind van deze workshop neem je frisse ideeën en kennis mee naar huis gericht op hoe het faciliteren van online kennis delen bijdraagt aan het lerend vermogen van organisaties. 

 Workshop: Leren hoe doe je dat?           
Je gelooft in de lerende organisatie, een organisatie die wendbaar is in een continu veranderende omgeving. Maar hoe leert een organisatie nu eigenlijk? Gaat dat op de zelfde manier als individueel leren? Jostein van Vliet, adviseur bij House of Performance, laat je in deze workshop ervaren hoe individuen in organisaties kunnen leren.   

Workshop: Tijd voor Leren 3.0
Het grote lerende vermogen van start-ups is iets waar multinationals jaloers naar kijken. Leren, innoveren en experimenteren lijken daar vanzelfsprekend. Niet iets wat je doet in een leslokaal of achter je pc.  Het ontstaat tijdens het werk. Samen met anderen. Wat doen deze start-ups anders in hun inrichting en aanpak? Hoe kun je de benoemde dynamiek binnen jouw gevestigde organisatie inbrengen of terugbrengen? Ilona Janssen Groesbeek, adviseur bij House of Performance laat je ervaren hoe ruimte gecreëerd kan worden om samen te leren tijdens het werken. Aan de hand van vele voorbeelden gaan we samen de discussie aan. Wat kunnen we leren van de aangeboden praktijkcases en van elkaar? Tot welke conclusies leiden deze inzichten? En, wat ga jij morgen anders doen?

Workshop: EDSN deelt kennis over de Lerende Organsatie in de praktijk
In deze workshop delen Mike Venema en Chantal van Lang praktijkervaringen van een lerende organisatie. EDSN ondersteunt het data verkeer tussen diverse partijen in de energiebranche. Administratieve informatie wordt uitgewisseld tussen partijen wanneer iemand van leverancier wijzigt, verhuist of persoonlijke data aanpast. Dit heeft betrekking op circa 14 millioen gas en elektriciteits klanten, zowel zakelijk als prive. EDSN gebruikt het lerend vermogen van de organisatie om aantoonbaar prestaties te verbeteren. Mike is manager beheer bij EDSN en Chantal is adviseur bij House of Performance. 

Event informatie

Bedrijf: House of Performance

Datum: 16 oktober 2014

Inschrijven voor: 15 oktober 2014

Type event: Workshop

Doelgroep: managers en bestuurders