Kennismaken met LEAN in de zorg

Bedrijf
Datum
16 oktober 2014
Inschrijven voor
15 oktober 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
zorgmedewerkers
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Kennismaken met LEAN in de zorg

De Lean managementfilosofie wordt steeds vaker toegepast in de zorg, care en cure. En met reden, want er valt veel te halen met Lean in termen van betere patiëntenzorg, verminderde werkdruk en efficiëntiewinsten. Maatschappelijke en politieke zorgen over de groeiende uitgaven voor de zorg geven een extra stimulans om met Lean aan de slag te gaan. Efficiënter werken hoeft dan niet ten kosten te gaan van patiëntenzorg of medewerkers. Lean stelt de patiënt radicaal centraal en organiseert de processen vanuit het perspectief van de patiënt en niet vanuit het perspectief van de arts of de instelling. Alles wat geen waarde toevoegt voor de patiënt wordt gezien als verspilling. Het streven is de verspilling zoveel mogelijk te elimineren. Dat is goed voor de patiënt maar ook voor de zorginstellingen en hun medewerkers. De Lean aanpak is toegankelijk en goed te overzien. Veel instellingen hebben Lean met succes toegepast. Maar Lean is soms ook tegen-intuïtief. Organisaties  worstelen daarom nogal eens met de invoeren van Lean en later met het vasthouden van de successen. Dit seminar biedt een kennismaking met Lean in de zorg. Het is een introductie in het Lean denken met voorbeelden uit de zorg.

Over de trainer
Dr. Vincent Wiegel is econoom en filosoof. Hij is één van de leidende experts op het gebied van Lean in Nederland. Hij houdt zich al vele jaren bezig met de ondersteuning van organisaties bij het opbouwen van Lean-vermogen. Naast adviseur van organisaties is hij lector aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
Dr. Vincent Wiegel is een van de oprichters van het lectoraat Lean. Aan de HAN is hij tevens directeur van het Europees centrum voor Quick Response Manufacturing. Hij schreef samen met John Maes het boek Succesvol Lean. Het boek richt zich op Lean als managementfilosofie, een integrale aanpak voor de verbeteringen van de bedrijfsvoering. Dit boek ontvang je na afloop van het seminar!

Event informatie

Bedrijf: Baker Tilly Berk

Datum: 16 oktober 2014

Inschrijven voor: 15 oktober 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: zorgmedewerkers