Solution Architectuur Kennissessie

Bedrijf
Datum
04 september 2014
Inschrijven voor
03 september 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De trend voor overheden en andere kennisintensieve organisaties is het combineren regelbeheersing en zaakmanagement. Een prachtig kennisgebied voor solution architecten vol uitdagingen, integratie, patronen en oplossingen. Deel mee in deze kennis en kom je informeren op de SA Kennissessie Regel & Zaakmanagement.

Programma
16:00-16:30 Inloop en ontvangst
16:30 Introductie: Richard Kuperus: Korte uitleg SA kennissessies, introductie van het onderwerp van deze sessie, programma en aankondiging sprekers.
16:45 Eerste plenaire sessie: Wendbare wetsuitvoering – Invoering en uitvoering van wetgeving met de snelheid die je verwacht in de digitale samenleving: Marco Brattinga / PNA / Belastingdienst: Als Ordina zien we dat het maken van goede regelgestuurde systemen valt of staat met de juiste specificaties. Met deze presentatie zullen we wendbare wetsuitvoering toelichten aan de hand van een project dat we uitvoeren samen met de Belastingdienst en PNA, waarbij we een voorziening realiseren voor het annoteren van wet- en regelgeving.
17:25 Pauze
17:35 Parallelsessies 1: zie hieronder
18:15 Diner & pauze
18:55 Parallelsessies 2: zie hieronder

Parallelsessies
• Adaptive case management demystified: Lonneke Dikmans (eProseed): Tijdens deze presentatie zal Lonneke Dikmans iets vertellen over Adaptive Case Management (ACM). De volgende onderwerpen zullen aan bod komen: wat is ACM? Wanneer gebruik je de concepten uit ACM en wanneer is een gestructureerde (traditioneel BPM) oplossing meer geschikt. Wat is het verschil met rule based systemen en wat betekent ACM voor architectuur en IT in het algemeen.
• Processoftware afleiden uit regels: Stef Joosten: In solution architectuur kennen we rule engines om rekenregels en beslisregels uit een business proces af te zonderen. Zouden we dit idee een stap verder kunnen brengen, door het bedrijfsproces zelf uit regels af te leiden? In deze presentatie werkt Stef Joosten deze gedachte uit, en laat het zien in een demo.
• Classificeren van regels: Han Joosten: (Bedrijfs)regels komen voor in veel verschillende gedaanten. Om op een effectieve manier met bedrijfsregels om te gaan, is het nuttig om onderscheid te maken tussen verschillende soorten. Wat is van belang om tot een goede indeling te komen? En wat kunnen we er vervolgens mee in de praktijk? 
• Maatwerk in regelbeheersing in de praktijk: Arian Jacobs (Oelan): Een regelbeheersing project vergt een aanpak op maat. Aan de hand van praktijk voorbeelden zullen verschillende succesvolle aanpakken besproken worden.

19:35 Pauze
19:45 Afsluitende plenaire sessie: Ordina’s solution voor overheid - Digitale Klant Interactie: Wouter Trumpie / Bas Wernsen: DKI – Ordina’s standaard oplossing voor rijksoverheidsorganisaties die massaal en intensief contact hebben met burgers en bedrijven. In deze sessie gaan we in op de uitdagingen van onze klanten, de ‘gereedschapskist’ van Ordina en de resultaten bij onze klanten. Focus van de presentatie is op de uitdagingen en bedrijfsdoelstellingen van overheidsinstellingen op het gebied van eDienstverlening en hoe Ordina DKI hierbij ondersteunt.
20:25 Wrap up: Richard Kuperus
21:00 Einde
Het programma kan aan wijziging onderhevig zijn en de tijden zijn ter indicatie.

Meer informatie over dit programma kun je krijgen bij organisatoren Erik.Borgonjen@ordina.nl en Jurgen.van.Westreenen@ordina.nl

Reserveren parallelsessies
Graag horen we welke van de parallelsessies je voorkeur heeft. Reserveer een plaats in de sessie van je keuze door je voorkeur te mailen naar Solution.Architectuur@ordina.nl met onderwerp “Parallelsessie 1”, “Parallelsessie 2”, “Parallelsessie 3”of “Parallelsessie 4” verwijzend naar:

1 Adaptive case management demystified - Lonneke Dikmans (eProseed)
2 Processoftware afleiden uit regels - Stef Joosten
3 Classificeren van regels - Han Joosten
4 Maatwerk in regelbeheersing in de praktijk - Arian Jacobs (Oelan)

Jaarprogramma 
Deze sessie is onderdeel van de serie Solution Architectuur Kennissessies met maandelijkse bijeenkomsten. Dit programma is bedoeld voor Solution Architecten en professionals die met Solution Architectuur te maken hebben. Zowel voor professionals van Ordina als van klantorganisaties. De volgende sessies staan gepland:

2-10-2014 Klantinteractie
6-11-2014 Novembersessie
2-12-2014 Decembersessie

Reserveer de datum alvast in je agenda. Als je naam nog niet op de mailinglist staat, geef je dan op bij Solution.Architectuur@ordina.nl.  Meer informatie kun je verkrijgen bij Richard.Kuperus@ordina.nl

Dit Jaarprogramma is een initiatief van de Ordina brede Werkgroep Solution Architectuur. Verder organiseren we ook een Architectuur Opleiding Curriculum en Expert Sessies, waarin diepgang en interactiviteit de sleutelwoorden zijn. 

LOCATIE
Hoofdkantoor Ordina, Nieuwegein
Ringwade 1
3439 LM Nieuwegein
Plan route

Event informatie

Bedrijf: Ordina

Datum: 04 september 2014

Inschrijven voor: 03 september 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals