Klantevent Lean IT

Bedrijf
Datum
25 juni 2014
Inschrijven voor
24 juni 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Continu verbeteren is de norm
Continu verbeteren van uw processen en organisatie is wat ons betreft de norm. Veranderende klantwensen, aanpassingen in wet- en regelgeving, hogere eisen van aandeelhouders en medewerkers en bezuinigingen creëren een doorlopende druk op uw organisatie om meer kwaliteit te leveren met minder middelen.  

Principes en de aanpak van Lean management kunnen u daarbij helpen. Daarnaast biedt de inzet van (nieuwe) IT goede mogelijkheden voor uw organisatie om processen anders, innovatiever en klantgerichter in te richten. IT biedt talloze mogelijkheden voor het vormgeven van samenwerking en het betrekken van uw klanten bij de ontwikkeling van diensten middels processen van co-creatie. 

Tegelijkertijd zien wij dat in veel verbetertrajecten een deel van het verbeterpotentieel niet wordt benut omdat IT vaak bewust of onbewust buiten scope wordt gehouden in Lean implementaties of omdat IT onvoldoende kan aanhaken op de dynamiek van de Lean managementbenadering. Met onze kennis en ervaring op het snijvlak van organisatie en IT en het groeiende belang van IT voor uw kernprocessen, zijn wij bij uitstek geschikt u te helpen met deze uitdagingen. 

Lean IT
Voor het inzetten van IT op een 'Lean manier' binnen uw kernprocessen, dient ook uw IT-organisatie Lean te zijn. Lean IT past de principes, methoden en tools van Lean toe op uw IT-organisatie. Agile ontwikkelmethoden als Scrum leunen al zwaar op de principes van Lean. 

Lean kan echter ook worden toegepast op beheerprocessen en kan helpen processen uit de diverse domeinen klantgericht op elkaar aan te laten sluiten en zo synergie te creëren tussen deze domeinen.  

Lean en IT: twee kanten van dezelfde medaille
Wij zien IT en Lean als twee kanten van dezelfde medaille. Lean en IT bieden talloze mogelijkheden voor het verbeteren van uw kernprocessen. IT kan alleen dan bijdragen aan de Lean-uitdagingen van de operatie als de IT-organisatie ook Lean is.  

Tijdens ons klantevent op 25 juni delen wij graag onze visie en praktijkervaring op het snijvlak van Lean management, IT en IT-organisatie en laten wij u zien hoe vooral de combinatie van deze drie uw organisatie in continuïteit kan versterken. U kunt zich aanmelden via uw VKA contactpersoon of mailen naar info@vka.nl.  

Programma 
16.00 – 16.05 uur  Welkom door André Hendriks, partner van VKA
16.05 – 16.20 uur  IT in Lean transformaties: rem of remedie? door Wilfred Juffermans
16.20 – 16.40 uur  Armoedebestrijding: meer met minder – Gemeente Amsterdam
16.40 – 17.00 uur  LEANnovatie@bol.com door Peter Brouwers
17.00 – 17.15 uur  Hoe IT en Lean elkaar versterken (Regelgestuurde IT-systemen
17.15 – 17.45 uur  Discussie
17.45 – 18.30 uur  Borrel en napraten

Event informatie

Bedrijf: Verdonck, Klooster & Associates

Datum: 25 juni 2014

Inschrijven voor: 24 juni 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals