HR Circle Rotterdam - 22 mei

Bedrijf
BDO
Datum
22 mei 2014
Inschrijven voor
21 mei 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

HR Circle Rotterdam

Locatie : Rotterdam

Wilt u meer weten over de ''modernisering ziektewet' en 'ingrijpende wijzigingen arbeidsrecht?' Kom naar de HR Circle van BDO Rotterdam op 22 mei aanstaande. Tijdens deze bijeenkomst heeft u de mogelijkheid:

  • Op een toegankelijke manier informatie te krijgen over deze wijzigingen in het arbeidsrecht per 1 juli 2014, de financiële gevolgen van de modernisering van de ziektewet en de werkkostenregeling die per 1 januari 2015 moet worden toegepast;
  • Contact leggen met HR-collega's van andere bedrijven en bedrijfstakken;
  • Inzicht te krijgen in de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied;
  • Ervaringen te delen en te netwerken.​

Ingrijpende wijzigingen arbeidsrechti.v.m. de Wet werk en zekerheid Tijdens de bijeenkomst wordt daarnaast ingegaan op ingrijpende wijzigingen in het arbeidsrecht in verband met de Wet werk en zekerheid. De eerste wijzigingen staan op 1 juli 2014 voor de deur en beogen de rechtspositie van flexwerkers te versterken. Loop geen onverwachte risico’s bij het aangaan, voortzetten en beëindigen van tijdelijke arbeidsovereenkomsten. Stel u zelf op de hoogte van de voorgenomen wijzigingen en laat u deze ochtend informeren door Mark van der Velden, Sr. Manager Arbeidsrecht bij BDO Legal.

Modernisering Ziektewet en WKR Vanaf 1 januari 2014 hebben werkgevers te maken met de Modernisering Ziektewet, die mogelijk grote financiële gevolgen voor hun onderneming heeft. Ziektewet- en WGA-uitkeringen van ex-werknemers die door het UWV worden betaald kunnen namelijk op hun bordje terecht komen. Concreet kan dit betekenen, dat de werkgever voor een ex-werknemer, die (tijdelijk) heeft gewerkt voordat hij/zij ziek werd, 12 jaar (financieel) verantwoordelijk is!

Daarnaast kan er nu daadwerkelijk niet meer aan worden ontkomen. Vanaf 1 januari 2015 moet de werkkostenregeling worden toegepast. Wat de consequenties van de Modernisering Ziektewet voor u zijn en de laatste stand van zaken over de werkkostenregeling hoort u van Kees de Graaf, Sr. Manager van de Adviesgroep Loon- & Premieheffing.

Programma
15.00 uur Ontvangst met koffie
15.30 uur Presentatie ‘Financiële gevolgen modernisering  Ziektewet en WKR’
16.15 uur Pauze
16.30 uur Presentatie ‘Ingrijpende wijzigingen arbeidsrecht i.v.m. Wet werk en zekerheid’
17.15 uur Afsluiting met borrel en hapjes en gelegenheid om vragen te stellen

Datum en locatie
22 mei 2014
BDO Rotterdam
K.P. van der Mandelelaan 40
3062 MB Rotterdam.

Aanmelden
Deelnemen aan de HR-Circle is kosteloos. Aanmelden kan hier. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met Liane van Gaalen op telefoonnummer (010) 242 46 00 of contact opnemen met BDO Rotterdam.

Event informatie

Bedrijf: BDO

Datum: 22 mei 2014

Inschrijven voor: 21 mei 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals