Seminar Bring Your Own Device

Bedrijf
Datum
22 april 2014
Inschrijven voor
21 april 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Seminar Bring Your Own Device

Collega Sawan Bruins geeft op 22 april een seminar Bring Your Own Device in samenwerking met Facility Management Magazine. Recent onderzoek toont aan dat steeds meer werknemers smartphones, laptops en tablets die ze privé hebben aangeschaft gebruiken op de werkvloer. Vaak gebeurt dit zonder dat werkgevers het in de gaten hebben. Deze Bring Your Own Device (BYOD) – cultuur is een gevolg van de technologische ontwikkeling van vandaag de dag. BYOD is een ontwikkeling die niet meer te stoppen is.

De smartphone, laptop en tablet zijn de afgelopen jaren onderdeel gaan van een zeer compacte, multifunctionele werkplek geworden. Daarmee lijkt Bring Your Own Device (BYOD) hand in hand te gaan met het Het Nieuwe Werken. Medewerkers krijgen tegenwoordig meer vrijheid om hun werkplek zelf te kiezen. Het is bedoeld om slimmer, efficiënter en effectiever werken te stimuleren, zodat de medewerker zich goed voelt en daarnaast ook nog extra productief is. De grootste uitdaging voor  facility managers is te bepalen hoe zij het beste alle mobiele apparaten kunnen beheren, hoe zij de beveiliging van bedrijfsinformatie kunnen garanderen en hoe zij de kosten die met BYOD gepaard gaan onder controle kunnen houden.

Bring Your Own Device

Risico’s Bring Your Own Device 

De BYOD cultuur brengt niet alleen voordelen. Onderzoek van de Business Software Alliance (BSA), de wereldwijde brancheorganisatie voor de IT-wereld, toont aan dat op een gemakkelijke wijze (vertrouwelijke) bedrijfsinformatie op straat komt te liggen als de apparatuur onzorgvuldig wordt gebruikt. Werknemers staan vaak niet stil bij de gevolgen van het onzorgvuldig omgaan met de apparaten en de gegevens die er op staan. Een verantwoord BYOD-beleid is daarom noodzakelijk. En u als facility managers speelt daarin een leidende rol.

Verantwoord BYOD-beleid

Het is belangrijk om een BYOD-beleid te ontwikkelen dat deel uitmaakt van de mobiliteitsstrategie van uw organisatie. Op deze wijze zijn de persoonlijke apparaten én de geïnstalleerde software zowel effectief te beheren als te beveiligen, zonder dat de gebruikskosten te hoog worden. Op basis van zo’n beleid kunnen bedrijven optimaal profiteren van de BYOD-voordelen, zonder daarbij grote risico’s te gaan lopen.

Kijk hier voor meer informatie over deelname of aanmelden.

Event informatie

Bedrijf: Eurogroup Consulting

Datum: 22 april 2014

Inschrijven voor: 21 april 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals