HR Circle

Bedrijf
BDO
Datum
17 mei 2016
Inschrijven voor
16 mei 2016
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Locatie
Eindhoven
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op 17 mei 2016 vindt er weer een HR Circle plaats. Tijdens deze bijeenkomst nemen wij u mee in het thema verandermanagement. Organisatieveranderingen zijn pas succesvol als oud gedrag is vervangen door nieuw gedrag dat past bij de nieuwe situatie. Hoe zorg je als HR voor de gewenste gedragsverandering bij medewerkers die bijdraagt aan het bedrijfsresultaat? BDO werkt samen met de VU Amsterdam aan evidence-based verandertechnieken, waardoor organisaties in staat worden gesteld om beter, sneller en goedkoper transities te realiseren. De organisatieadviseurs van BDO geven u inzichten op het gebied van verandermanagement en de rol die HR kan spelen in het bereiken van gedragsverandering.

HR als verandermanager
Uiteenlopende situaties vragen kennis van verandermanagement: Bij afslanking, reorganisaties, fusies tot aan Het Nieuwe Werken. In dergelijke gevallen wordt van HR-professionals vaak verwacht dat zij als verandermanager optreden of als adviseur in het veranderproces. Hoe geeft u hieraan vorm en hoe krijgt u de mensen binnen de organisatie in beweging? Mensen hebben van nature moeite met veranderingen, dus roepen maatregelen vanuit HR in het kader van verandermanagement veelal weerstand op. Bij organisatieveranderingen spelen naast rationele ook emotionele factoren mee en HR kan met name op laatstgenoemde vlak bijdragen om een veranderproces succesvol te doorlopen. 

Onderwerpen
Tijdens de HR Circle wordt u op interactieve wijze meegenomen in de belangrijkste principes van verandermanagement en de verandertechnieken die u als HR professional kan inzetten om resultaten uit een verandertraject te borgen. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn:

  • Verandermanagement en de rol van HR
  • Van gedragsintenties naar concrete acties
  • Voorbereiden van moeilijke verandersituaties
  • Starten, meten en belonen van gewenst gedrag

Wij hebben het volgende programma samengesteld voor u:

07.30 uur  Ontvangst met koffie, thee en ontbijt
08.00 uur  Welkomstwoord en eerste deel themabijeenkomst, Verandermanagement en de rol van HR
08.45 uur  Pauze
09.00 uur  Tweede deel themabijeenkomst, Verandertechnieken
09.45 uur  Afsluiting en gelegenheid om vragen te stellen
10.00 uur   Einde programma

Event informatie

Bedrijf: BDO

Datum: 17 mei 2016

Inschrijven voor: 16 mei 2016

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals

Locatie: Eindhoven