Uitnodiging: Tax in the Boardroom

Bedrijf
Datum
07 november 2013
Inschrijven voor
06 november 2013
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Uitnodiging: Tax in the Boardroom

Recent heeft de OESO 15 actiepunten gepresenteerd met als doel agressieve belastingstructuren aan te pakken. Ook de Europese Commissie heeft het onderwerp hoog op de agenda staan en maatregelen aangekondigd. Welke rol speelt Nederland binnen internationale structuren en belastingovereenkomsten? Een discussie die de politieke gemoederen in z’n greep houdt.

Het fiscale gedrag van bedrijven en de resultaten hiervan worden ook steeds nauwlettender in de gaten gehouden in de media en politiek. De financiële en economische crisis maakt het verschil tussen belastingontwijking en -ontduiking een stuk kleiner. Hoe staan bedrijven in de fiscaliteit in relatie tot onderwerpen als ‘Tax Planning’, ‘Corporate Responsibility’ en ‘Transparantie’?

Als CFO voelt u als geen ander de gevolgen van de economische situatie en vervlecht u dagelijks strategische beslissingen en wet- en regelgeving in uw bedrijf. De financiële functie is de laatste jaren breder geworden. De focus ligt niet meer alleen op de verantwoording over de resultaten van gisteren, maar op de controle over de processen van vandaag en het bieden van een realistisch zicht op de toekomst van de organisatie. Tax planning is hierbij een belangrijke factor.

Op 7 november 2013 organiseren Grant Thornton en ConQuaestor een seminar over de impact van ‘Responsible Tax’ op internationaal opererende bedrijven. Bedrijven realiseren zich dat het scherp aan de wind varen bij belastingplanning concrete risico’s met zich mee brengt, zowel op het gebied van reputatie als op discussie met de fiscus. Fiscaal reputatiemanagement is daarmee doorgedrongen tot de boardroom.  Wat is een verantwoorde en aanvaardbare belastingstrategie en waaraan dient deze te voldoen? Hoe moet fiscaal reputatie management worden georganiseerd. Belangrijk hierbij is om inzicht te krijgen in wat er internationaal gezien op ons af gaat komen, in Europa en in de VS.

Wij nodigen u uit met elkaar en met ons in gesprek te gaan aan de hand van sessies, geleid door een aantal experts. Francesca Lagerberg van Grant Thornton UK schetst u het internationale landschap en geeft haar visie op de toekomst. Just Spee, CEO van Endemol, deelt zijn ervaringen uit het bedrijfslevenen verwachtingen met u. Jacob Mook van Grant Thornton gaat in op het thema reputatieschade door belastingontwijking en Mel Schwartz van Grant Thornton US geeft u inzicht in de ontwikkelingen en International Tax Reform in de US.

Programma

15:15 - Ontvangst met food & drinks
16:00 - Welkomstwoord door Frank Ponsioen & Jan Bosman, beide bestuursleden bij ConQuaestor & Grant Thornton
16:05 - ‘International Landscape and developments’ door Francesca Lagerberg, Partner Grant Thornton UK en Global Tax Leader
16:35 - ‘CFO en Responsible Tax’ door Just Spee, CEO Endemol
17:05 - Pauze
17:20 - ‘Reputatieschade door belastingontwijking’ door Jacob Mook, bestuurslid Grant Thornton
17:50 - ‘US Update’ door Mel Schwartz, Partner Grant Thornton Washington, National Tax Office
18:20 - Round-up en conclusies door Jacob Mook
18:30 - Borrel

Kosten

Aan deze Round Table zijn geen kosten verbonden.

Inschrijven

Om u aan te melden klikt u hier. U ontvangt een bevestiging met routebeschrijving van ons retour.

Vragen

Bij vragen neemt u contact op met Masha Hennequin via masha.hennequin@conquaestor.nl 06 – 20604325. Ook indien u een vraag of stelling voor wilt leggen aan Francesca Lagerberg, Just Spee, Jacob Mook en of Mel Schwartz, kunt u deze bij Masha kenbaar maken.

Datum, tijd, locatie

Donderdag 7 november 2013, vanaf 15:15 uur
Golf Course The International – Amsterdam | Airport
Oude Haagseweg 200, 1171 BE Badhoevedorp

Event informatie

Bedrijf: ConQuaestor

Datum: 07 november 2013

Inschrijven voor: 06 november 2013

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals