Vastgoed in beweging

Bedrijf
BDO
Datum
31 oktober 2013
Inschrijven voor
30 oktober 2013
Type event
Seminar
Doelgroep
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De BDO Branchegroep Vastgoed organiseert op donderdag 31 oktober a.s. haar jaarlijkse seminar ‘Vastgoed in Beweging’. Ditmaal met als thema ‘Binnenstedelijke herwaardering’.

Wat is de waarde, waardering en waardeontwikkeling van uw vastgoed in de huidige markt?

Overproductie in nieuwbouw, gevolgd door een terugval in vraag en veranderende bedrijfsmodellen, leiden tot overaanbod van bedrijfs- en kantoorruimten en meer winkelvastgoed. Verwacht geen stimulering

vanuit de overheid; de markt moet het zelf oplossen. Herbestemming van kantoren naar hotels, woningen en studentencomplexen. Autoshowrooms worden kringloopwinkel of supermarkt. Green fieldontwikkeling

is voorbij, brown field-ontwikkeling heeft de toekomst. Verwaarloosde spoorterreinen worden stadstuinen en ook daken worden omgetoverd tot zonne-energiecentrales.

Hoe lang blijft een object zijn functie behouden, hoe lang blijft de huurder, is verlenging in dezelfde functie haalbaar en tegen welke prijs? Bestaan langetermijn- en vaste prijs huurcontracten nog? Steeds meer huurders zeggen op of vragen resultaatafhankelijke huur, of willen energiebesparende maatregelen. Loont het nog te investeren in je pand als huurders in de huidige markt zoeken naar de goedkoopste locatie?

Wat betekent dit alles voor de waarde van een pand, van een locatie? Hoe stel je die waarde vast? Hoe onderbouw je dat in de taxatie, in de jaarrekening en in de (her)financieringsaanvraag? Hoe houd je je pand
waardevast c.q. verbeter je de waardeontwikkeling?

Datum & locatie

Donderdag 31 oktober 2013

TU Delft, Faculteit Bouwkunde, ingang West

Routebeschrijving TU Delft

Programma

15.30 - 16.00 - Ontvangst
16.00 - 16.45 - Waarde en waardering - Fakton & BDO Accountants
16.45 - 17.20 - Transacties met vastgoed, recente rechtspraak en ontwikkelingen in btw en overdrachtsbelasting - BDO Belastingadviseurs
17.20 - 18.00 - Waardeontwikkeling door transformatie naar energieneutraal - Energiesprong |Platform31
18.00 - 20.00 - Netwerkborrel

Uitnodiging

Download deuitnodiging seminar 'Vastgoed in Beweging'.

Rondleiding TU Delft

De TU Delft, in het speciaal faculteit Bouwkunde, is een spraakmakende monumentale locatie met dieptepunten maar vooral veel hoogtepunten. Wij bieden u de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door de TU Delft, faculteit Bouwkunde. De rondleiding beging om half 3 en eindigt om half 4 zodat u op tijd aanschuift bij het seminar. Indien u hieraan wilt deelnemen kunt u dit aangeven in het inschrijfformulier.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online inschrijfformulier.
Of neem contact op met Liane van Gaalen, telefoon (010) 242 46 00.
Gezien het feit er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, hoort u zo spoedig mogelijk van ons of uw deelname is gegarandeerd.

LEVER OP HET SEMINAR UW VISITEKAARTJE IN EN MAAK KANS OP EEN BALLONVAART OM UW WAARDERING OVER VASTGOED VAN BOVENAF UIT TE SPREKEN!

Event informatie

Bedrijf: BDO

Datum: 31 oktober 2013

Inschrijven voor: 30 oktober 2013

Type event: Seminar

Doelgroep: