Familiebedrijven Seminar

Bedrijf
BDO
Datum
09 oktober 2013
Inschrijven voor
08 oktober 2013
Type event
Seminar
Doelgroep
Eigenaren, bestuurders, DGA’s en familieleden van familiebedrijven.
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Wat kunnen we leren van de oudste familiebedrijven van Nederland?
9 oktober 2013
Locatie : Breukelen


De Adviesgroep Familiebedrijven van BDO Consultants houdt op 9 oktober haar jaarlijkse familiebedrijven seminar. Dit jaar stellen we ons de vraag wat we kunnen leren van de oudste familiebedrijven van Nederland? Tijdens dit interactieve en kosteloze seminar onder leiding van Rens de Jong (BNR Nieuwsradio), delen de Van Eeghen Group, Bavaria en Koninklijke De Kuyper hun ervaringen met ons.

Programma

13.30-14.00    Ontvangst

14.00-14.10    Opening door Joost Vat van BDO Adviesgroep Familiebedrijven

14.10-15.15    Presentaties van en interactie met Van Eeghen Group, Bavaria en Koninklijke De Kuyper

15:15-15:30    Pauze

15:30–17:00    Rondetafelgesprekken waar inzichten en ervaringen worden gedeeld

17.00-18.30    Afsluitende borrel

Voor wie zijn de bijeenkomsten?

Eigenaren, bestuurders, DGA’s en familieleden van familiebedrijven.

Datum & locatie

9 oktober 2013 in Koetshuis De Zadelhoff, Zandpad 34, 3621 ND Breukelen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online inschrijfformulier. Mocht u meer informatie wensen kunt u contact opnemen met Joost Vat of Valerie van Velzen op telefoonnummer (030) 284 99 79. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Thema’s

De oudste familiebedrijven van Nederland zijn in staat gebleken om eeuwenlang met meerdere generaties samen in het bedrijf werkzaam te zijn of het te leiden. Wat kunnen we van hen leren? De Van Eeghen Group, Bavaria en Koninklijke De Kuyper, die allen al sinds de zeventiende eeuw bestaan, vertellen hun verhaal aan de hand van de volgende thema’s:

  • Eigendomsstrategie: Groeien of snoeien? Moet je het eigendom laten ‘uitwaaieren’ over alle generaties, of is het juist verstandig het eigendom te consolideren?
  • (Extern) Bestuur in het familiebedrijf: Welke rol hebben familieleden en externe bestuurders gespeeld binnen het bestuur van het familiebedrijf? Hoe kijken deze familiebedrijven aan tegen de trend van steeds meer externe bestuurders in het familiebedrijf?
  • Betrokkenheid van de familie: Hoe houd je de familie enthousiast betrokken bij het bedrijf, zonder dat je de professionaliteit en de bestuurbaarheid van de organisatie uit het oog verliest?
  • Familiewaarden en bedrijfsstrategie: Hoe worden familienormen en -waarden voor meerdere generaties geborgd in de bedrijfsstrategie en welke invloed heeft dit op de continuïteit van de onderneming?

Doel van het seminar is om u inzichten te geven aan de hand van inspirerende verhalen rondom deze thema’s. Naast het inhoudelijk en gevarieerd programma zal bovenal ruimte zijn voor het delen van ervaringen en ideeën met mede-eigenaren en/of bestuurders van familiebedrijven.

Event informatie

Bedrijf: BDO

Datum: 09 oktober 2013

Inschrijven voor: 08 oktober 2013

Type event: Seminar

Doelgroep: Eigenaren, bestuurders, DGA’s en familieleden van familiebedrijven.