Actualia zorgbestuurders en -toezichthouders - 26-6

Bedrijf
BDO
Datum
26 juni 2013
Inschrijven voor
25 juni 2013
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Actualia voor bestuurders en toezichthouders in de zorg
26 juni 2013
Locatie : Paterswolde

Het kabinet Rutte II staat inmiddels een half jaar aan het roer van Nederland. In dit halfjaar zijn voor de diverse zorgsectoren nieuwe plannen gepresenteerd die forse impact hebben. In snel tempo wordt gewerkt aan een zorgstelsel waarbij de betaalbaarheid van de zorg centraal staat. De aanstaande wijzigingen stellen hoge eisen aan toezichthouders en hun bestuurders.
 
BDO wil u graag bijpraten en laten delen in onze visie op een aantal van de ontwikkelingen in de zorg en nodigt u uit voor van onderstaande bijeenkomst op woensdag 26 juni in Familiehotel Paterswolde te Paterswolde.
 
Programma
15.15 – 15.30 uur Ontvangst;

15.30 – 15.35 uur Opening door Wilco Jacobs, partner BDO Groningen;

15.30 – 16.15 uur Zorgactualia; door Frank van der Lee van BDO Consulting.
Diverse ontwikkelingen in de cure en de care passeren de revue zoals de gevolgen van de mogelijke invoering van het integraal tarief voor ziekenhuizen, de actuele status van de transitie van AWBZ en Jeugdzorg naar de WMO, inzicht in kostprijzen en de gevolgen van zelfsturende teams;

16.15 – 16.55 uur Treasury; door Wim Pijffers van BDO Consulting.
Is een Vestia affaire ook mogelijk in de zorg? Wat zijn derivaten, wat kunt u ermee en hoe beheerst u ze? Maar ook, hoe u kunt sturen op liquiditeit, renterisico’s en op het vormgeven van treasury;

16.55 – 17.30 uur  Arbeidsrecht; door Bart-Jan van Hees van BDO Arbeidsjuristen.
Veel instellingen verwachten de komende periode minder omzet te maken en met minder personeel toe te kunnen. Hoe kunt u de personele krimp managen?
 
17.30 uur Afsluiting en mogelijkheid tot napraten bij de borrel.
 
Aanmelden
Graag begroeten wij u op deze bijeenkomst en wij zien uw aanmelding met belangstelling tegemoet. Wij verzoeken u uw deelname vóór 10 juni 2013 kenbaar te maken door een e-mail te sturen naar zorg@bdo.nl. Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.
 
Route en Adres
Familiehotel Paterswolde
Groningerweg 19
9765 TA Paterswolde

Event informatie

Bedrijf: BDO

Datum: 26 juni 2013

Inschrijven voor: 25 juni 2013

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals