Seminar Solvency II

Bedrijf
Datum
12 juni 2013
Inschrijven voor
11 juni 2013
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Seminar Solvency II: Ontwikkelingen en praktijk

Geïnspireerd door praktijkexperts en met behulp van een workshop wordt interactief en pragmatisch ingegaan op Solvency II als integraal onderdeel van uw dagelijkse praktijk. Alle deelnemers ontvangen een boekwerk dat kernachtig de hoofdlijnen van Solvency II behandelt.
 
Solvency I ½ en de implementatiedatum
Per 1 januari 2014 wordt het Besluit prudentiële regels gewijzigd. Dit betekent onder andere dat verzekeraars een eigen risicobeoordeling maken. Deze wijziging wordt ook wel Solvency I ½ genoemd. Wat de wijzigingen precies inhouden wordt verteld door Eva de Mooij. Eva de Mooij is Managing Consultant bij ConQuaestor en werkzaam bij diverse (onderlinge) verzekeraars binnen hun Solvency II project.

Intern toezicht onder Solvency II
Niet alleen de bedrijfsvoering van de verzekeraar wijzigt als gevolg van Solvency II. Ook het intern toezicht van de Raad van Commissarissen wijzigt. Hoe intern toezicht te houden op de organisatie via Solvency II wordt verteld door Cor Ensing. Hij besteedt daarbij ook aandacht aan de rol van de interne audit functie. Cor Ensing is de voormalig voorzitter van onder andere de Raad van Bestuur van Univé Dichtbij en heeft ruime ervaring met het houden van toezicht op onderlinge verzekeraars.

Vergroten risicobewustzijn
Risicobewust handelen en het vergroten van risicobewustzijn onder verzekeraars is van groot belang. Toezichthouders verwachten dat verzekeraars actief beleid voeren om het risicobewustzijn van management en medewerkers te vergroten. Via de E-learning Solvency II wordt het risicobewust zijn van management en medewerkers vergroot. Ivo Franssen laat een demo zien van de E-learning. Ivo Franssen is Consultant bij ConQuaestor en werkzaam bij diverse (onderlinge) verzekeraars binnen hun Solvency II project.

Solvency II toepassen in de praktijk
Op basis van een case wordt Solvency II toegepast in de praktijk. Er wordt gekeken hoe de SCR reageert op interne en externe veranderingen en hoe potentiële risico’s beheersbaar worden gemaakt. Samen aan de “knoppen” zitten. De workshop wordt begeleid door Richard Bakker. Richard Bakker is Senior Consultant bij ConQuaestor en werkzaam bij diverse (onderlinge) verzekeraars binnen hun Solvency II project.

Programma
13:00    Ontvangst met lunch    
13:45    Opening; Eva de Mooij
14:00    Solvency I ½ en de implementatiedatum;
14:30    Intern toezicht via Solvency II;
14:50    Pauze    
15:15    E-learning Solvency II
15:45    Workshop: begrijpen werking SCR via diverse scenario’s
16:45    Afsluiting van de middag
17:00    Borrel  

Dagvoorzitter
Eva de Mooij, Managing Consultant bij ConQuaestor

Inschrijven
Het seminar is bedoeld voor de betrokkenen binnen de organisatie bij Solvency II. Eenieder is welkom, commissarissen, (dagelijks) bestuurders, directieleden, de financiële functie, risicomanagers, compliance officers etc.

U kunt zich inschrijven voor dit seminar via Fatima el Ouafi (fatima.el.ouafi@conquaestor.nl) voor vrijdag 31 mei a.s. We ontvangen graag uw gegevens en die van uw eventuele gasten (max 4 gasten per uitnodiging) via de e-mail. U ontvangt dan een bevestiging van uw inschrijving.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan dit seminar.

Vragen
Vragen of opmerkingen kunt u richten aan Ivo Franssen (ivo.franssen@conquaestor.nl).

Datum, tijd, plaats
Woensdag 12 juni 2013 vanaf 13.00 uur
ConQuaestor
Orteliuslaan 871
3528 BE Utrecht

Event informatie

Bedrijf: ConQuaestor

Datum: 12 juni 2013

Inschrijven voor: 11 juni 2013

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals