Accenture Innovation Awards 2013

Bedrijf
Datum
08 november 2013
Inschrijven voor
07 november 2013
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Inschrijvingen Accenture Innovation Awards 2013 van start
Accenture beloont Nederlandse innovaties met zes juryprijzen en één publieksprijs

Amsterdam, 13 mei 2013 – Vandaag opent Accenture de inschrijving voor de Innovation Awards 2013 . De Innovation Awards worden dit jaar voor de zevende keer op rij toegekend aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten in vijf industrieën in Nederland. Concepten jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen meedoen aan de competitie. Accenture heeft de Innovation Awards in het leven geroepen om uitzonderlijke prestaties op het gebied van innovatie zichtbaar te maken, te verbinden en om innovatie in Nederland in kaart te brengen.

Blauwe Tulp & Groene Tulp
Dit jaar worden er wederom blauwe tulpen uitgereikt in vijf industrieën. Een onafhankelijke vakjury per industrie beoordeelt de deelnemende initiatieven op  vernieuwing, succes en potentie. Naast het uitreiken van de blauwe tulpen, beloont Accenture groene initiatieven met de ‘groene tulp’. Deelnemers kunnen bij inschrijving aangeven of het concept een duurzaam aspect bevat en rekening houdt met de impact op het milieu. Speciaal geselecteerde jury’s beoordelen alle categorieën en selecteren de winnaars.

Accenture Innovation Awards 2013

Pieter Paul van Oerle, Senior Manager in de Communications, Media en Technology praktijk van Accenture en één van de initiatiefnemers van de Accenture Innovation Awards: “Als organisaties samenkomen, doen ze inspiratie op en kunnen ze de nieuwste technologieën en hun toepassing uitwisselen. Zodoende ontstaan vaak weer succesvolle, nieuwe innovaties. Bovendien levert deze verbinding tussen innovatie-initiatieven, afnemers, investeerders en media waarde voor het hele innovatiedomein in Nederland. Nu innovatie weer op de agenda van de AEX-bedrijven staat, vormen de Accenture Innovation Awards een waardevolle broedplaats van innovatie. ”

Publieksprijs
Naast het beoordelen van de deelnemende initiatieven door een vakjury heeft ook het publiek een stem. Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de publieksprijs. Vanaf de start van de inschrijvingen kan eenieder stemmen op de deelnemende initiatieven. Stemmen kan vanaf www.innovation-awards.nl via een stemformulier of via social media (Twitter, Facebook of LinkedIn).

Inschrijven
Concepten jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen meedoen aan de competitie. Innovatieve concepten kunnen zich inschrijven in de industrieën: ‘Media, Communications & Technology’, ‘Financial Services’, ‘Consumer Goods & Services’, ‘Health & Public Service’ en ‘Energy’. De winnaars van de awards worden bekend gemaakt op het Innovation Awards evenement op 8 November 2013 in de Convention Factor in Amsterdam. Concepten kunnen zich inschrijven tot 1 augustus 2013. Het evenement is op Twitter via www.twitter.com/AIA_13 en op LinkedIn via http://bit.ly/AIA-LinkedIn te volgen.

Vorige editie
De Accenture Innovation Awards kent een rijke historie aan winnaars die een rol hebben gespeeld op het gebied van innovatie in Nederland. Vorig jaar zijn in zes verschillende industrieën een juryprijs (de Blauwe Tulp) en een publieksprijs uitgereikt. Tevens werd vorig jaar voor het eerst de Groene Innovation Award uitgereikt (De Groene Tulp).  WakaWaka kon als de grote winnaar worden gezien van de awards in 2012: het won 2 publieksprijzen en 2 juryprijzen.

Over Accenture
Accenture is een bedrijf dat zich wereldwijd bezig houdt met management consulting, technology services en outsourcing. We hebben meer dan 261,000 mensen in dienst die klanten bedienen in meer dan 120 landen. Wij werken met onze klanten samen om hen te helpen high-performance organisaties en overheden te worden. Dit doen we door een combinatie van bewezen ervaring en uitgebreide vaardigheden in alle industrieën en bedrijfsfuncties. Daarnaast doen we diepgaand onderzoek onder de meest succesvolle bedrijven in de wereld. De mondiale omzet over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2012, bedroeg 27.9 miljard Amerikaanse dollar. Kijk voor meer informatie op www.accenture.nl

Contactgegevens

Accenture
Anja van Beijnum-Breunis
Press Manager
E-mail: anja.van.beijnum@accenture.comTel.: 020-4938383

Burson-Marsteller
Thomas van Oortmerssen
Consultant
E-mail : thomas.van.oortmerssen@bm.com
Tel. : 070-302 1187

Event informatie

Bedrijf: Accenture

Datum: 08 november 2013

Inschrijven voor: 07 november 2013

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals