Wouter Bos en Altran vestigen wereldrecord in Rotterdam

26 oktober 2006 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Wouter Bos heeft vandaag, in samenwerking met innovatie adviesbureau Altran, een wereldrecord gevestigd. Hij heeft in een mileuvriendelijke kart, welke rijdt op waterstof, 1/8 mijl (201,168 m) vanuit stilstaande start gereden. Voor deze gelegenheid werd de Coolsingel in Rotterdam tussen 13.30 en 15.00 uur omgetoverd in een waar race parcours.

De recordpoging is ook onderdeel van de lancering van Formula Zero, een nieuwe raceklasse voor waterstof en brandstofcel technologie. In samenwerking met het adviesbureau, sponsor van de recordpoging in de nul emissie kart, heeft het evenement van vandaag als doelstelling aan het grote publiek te laten zien dat de ontwikkeling van schone, nieuwe technologieën grote stappen maakt. Het einddoel is het versnellen van de introductie van brandstofcellen in dagelijkse voertuigen.

Michiel Jak, Managing Consultant Sustainability & Hydrogen van Altran zegt: 'Wij sponsoren deze recordpoging omdat Altran zich als internationale consultancy organisatie inzet voor de ontwikkeling van technologie en milieuvriendelijke oplossingen. Wij ondersteunen dan ook graag dit initiatief dat de toepassing van waterstof in normale auto's als einddoel heeft. Naast de technology push door Formula Zero op het gebied van waterstof, nieuwe conversietechnieken en energiemanagement is de bijdrage aan het maatschappelijk belang van het duurzaamheidspotentieel en de verbetering van de luchtkwaliteit essentieel'.

Over Altran 
Altran is in 1982 opgericht in Frankrijk en is een pionier op het gebied van advisering omtrent innovatie. Het heeft wereldwijd meer dan 16,000 consultants in dienst en is al jaren technologie partner van Renault Formule 1.