Wipro Technologies opent delivery centre in Brazilië

19 juli 2010 Consultancy.nl

Wipro Technologies, een wereldwijd IT consulting uit India, heeft zijn nieuwe wereldwijde delivery centre in Curitiba, Brazilië, geopend.

Wipro opereert sinds vier jaar in Brazilië en de uitbreiding in Curitiba is onderdeel van Wipro’s strategie om zijn invloed wereldwijd te diversificeren. Het centrum in Curitiba zal dienen als het regionale hoofdkwartier voor de andere Wipro kantoren in de regio, zoals São Paulo (Brazilië) en Buenos Aires (Argentinië). Het centrum zal wereldwijde en binnenlandse klanten helpen.

Curitiba zal Wipro’s uitvoerige IT en BPO portfolio uitbreiden en zal bijna 20 klanten helpen. Het centrum, dat startte met 60 mensen, heeft momenteel 350 werknemers in dienst. Wipro plant dit aantal te vergroten op basis van verdere zakelijke vraag.

Na een rigoureuze bespreking werd Curitiba gekozen als locatie van Wipro’s Latijns Amerikaanse werkzaamheden door de beschikbare talentenpoel en de perfecte infrastructuur die de stad biedt. Het centrum, dat positief commentaar kreeg van bestaande en nieuwe klanten, zal toegewijd blijven in het leveren van oplossingen van wereldklasse en het creëren van nieuwe baankansen in de lokale gemeenschap.

Sprekende bij de opening zei Fernando Estrázulas, directeur van Wipro Technologies in Latijns Amerika: “We zijn verheugd om het Curitiba centrum te openen, dat een van Wipro’s wereldwijde strategische centra is. Brazilië is een belangrijke markt in zowel binnenlandse als internationale zaken en dit centrum zal verzekeren dat onze lokale en wereldwijde klanten blijven profiteren van Wipro’s kwaliteitsprocessen, innovatieve oplossingen en een wereldwijd leveringsmodel.”

Nieuws