Wereldwijde Booz & Company CEO in bestuur van HP

21 februari 2011 Consultancy.nl

HP heeft vijf nieuwe internationale 'global board directors' aangesteld, waaronder Shumeet Banerji, de wereldwijde CEO van Booz & Company. Banerji kwam in 1993 bij Booz Allen Hamilton* en is sinds juli 2008 CEO van Booz & Company. De raad van bestuur van HP heeft op dit moment zeventien leden. Dit aantal zal worden gereduceerd tot dertien bij HP’s aankomende Annual Meeting of Stockholders in maart 2011.

Over Shumeet Banerji

Shumeet Banerji (51) is CEO van het internationale managementadviesbureau Booz & Company. Voor zijn verkiezing tot CEO was hij Managing Director van de Europese praktijk van het bedrijf. Banerji kwam in 1993 bij Booz Allen Hamilton werken en heeft klanten bediend in zowel de publieke als de private sector. In de afgelopen jaren heeft hij zich gefocust op leiderschapskwesties, met voornamelijk een focus op financiële instituties in de nasleep van de financiële crisis. Banerji, die werkt vanuit Londen, kreeg een Ph.D.-graad aan de Kellogg Graduate School of Management van Northwestern University en een B.A. en MBA aan Delhi University.

De nieuw gekozen leden van de raad van bestuur van HP zijn:
- Shumeet Banerji, chief executive officer van Booz & Company
- Gary Reiner, voormalig chief information officer van General Electric Company
- Patricia Russo, voormalig chief executive officer van Alcatel-Lucent
- Dominique Senequier, chief executive officer van AXA Private Equity
- Meg Whitman, voormalig president en chief executive officer van eBay

Over Booz & Company

Booz & Company is een toonaangevend internationaal adviesbureau dat bedrijven, overheden en non-profitorganisaties adviseert op het gebied van strategy consulting en management consulting. Booz & Company is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd meer dan 3,500 consultants.
 
*Booz Allen Hamilton werd in 2008 gesplitst in twee gescheiden adviesbureaus, Booz & Company en Booz Allen Hamilton.

Nieuws