Van Naem Adviseurs en Jacques Necker fuseren

08 juli 2010 Necker van Naem

Van Naem Organisatieadviseurs en politiek-bestuurlijk adviesbureau Jacques Necker zijn in juli 2010 partners geworden. Het nieuwe adviesbureau zal verder gaan als Necker van Naem. Door de fusie is een combinatie ontstaan van circa 35 consultants, die sterk zijn in onderzoek en advies. Zij halen hun motivatie halen uit werk dat maatschappelijk relevant is. Beide organisaties zien de samenvoeging als een bundeling van krachten, om hun klanten in de (semi-)publieke sector nog beter te bedienen.

De organisatieadviseurs van Van Naem bieden gemeenten, waterschappen en de rijksoverheid al meer dan dertien jaar advies en projectmanagement. Bekende diensten (of producten) die Van Naem aanbiedt zijn de Bestuurskrachtmonitor, de Formatietoets en advies over integriteit (of de Integriteitsscan). De adviseurs en onderzoekers van Jacques Neckerzijn voornamelijk actief op het speelveld van politiek en bestuur, zowel voor gemeenten, rekenkamers, waterschappen als provincies.

Adviesbureau Jacques Necker is bekend van haar RekenkamerMonitor, RaadsledenMonitor, DoeMee-onderzoeken en interim-capaciteit op de griffie. Daarnaast beheert Necker de platform- en websites Gemeenteraad.nl, Griffie.nl, CollegeBenW.nl, ProvincialeStaten.nl en De Lokale Rekenkamer.nl.

Voor de klanten van zowel Van Naem als Jacques Necker verandert er niets. In de werkwijze van beide fusiepartners staan ambitie, vernieuwing en kwaliteit nog steeds voorop. "Onze klanten mogen ons daar te allen tijde op aanspreken," aldus directeur Roel Freeke.

Nieuws