Unit 4 wordt ICT consulting partner van de KNVB

07 mei 2010 Unit 4

Softwareleverancier en IT consulting bureau Unit 4 is de komende vier jaar ICT-partner van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Het bedrijf adviseert de bond over verbetering van de informatievoorziening tussen amateurverenigingen en de KNVB. De overeenkomst duurt tot en met het WK Voetbal van 2014. Unit 4 levert ICT-advies in ruil voor reclame-uitingen in stadions en rondom publicaties van de KNVB.

Unit 4 gaat de KNVB adviseren over de verbetering van het downloadcentrum en de bestuurderspagina. Die webportalen zijn voor leden van de KNVB beschikbaar om bijvoorbeeld reglementen en spelregels te vinden of wedstrijdformulieren te downloaden. Op termijn gaat de bedrijfssoftwareleverancier ook een module voor de planning van vrijwilligers, Sportlink, moderniseren. Die activiteiten passen volgens de bedrijfssoftwareleverancier bij de doelstellingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Mochten buiten het advieswerk andere opdrachten uit de samenwerkingsovereenkomst voortkomen, bijvoorbeeld applicatieontwikkeling, dan worden die projecten in rekening gebracht.

Boekhoudpakket

De partnerovereenkomst kan indirect zorgen voor meer omzet uit licenties. Marketing manager Jeroen Philippi van het adviesbureau vertelt dat zijn bedrijf het online boekhoudprogramma Multivers Online tegen gereduceerd tarief gaat aanbieden bij voetbalverenigingen en non-profitorganisaties.

Unit 4 was tussen 2004 en 2008 sponsor van de eredivisie van de Nederlandse voetbalcompetitie. De partnerovereenkomst met de voetbalbond komt voort uit die contacten. Unit 4 is een van de negen officiële partners van de KNVB.

KNVB

Bij de Nederlandse voetbalbond zijn ongeveer vijfhonderd mensen in loondienst. Zij werken op het bondsbureau in Zeist en op regionale afdelingen. De KNVB bestaat uit twee business units: Betaald Voetbal en Amateur Voetbal.

Nieuws

Meer nieuws over