Maaikel Klein Klouwenberg wint Turner Prijs 2011

15 februari 2011 Turner

Turner Prijs 2011 voor M.K. Klouwenberg - "Prijs voor doorbraak in organisatieadvies"

Maaikel Klein Klouwenberg (49) heeft De Turner Prijs 2011 gekregen voor de doorbraak in organisatieadvies. De "Turner Prijs voor de doorbraak in organisatieadvies" wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die een doorbraak heeft gerealiseerd in de prestaties van een organisatie en de mensen die er werken. Dit door niet alleen met hoofd en hart een prestatie voor de stakeholders te verbeteren, maar daarmee vooral te werken aan het vermogen van de organisatie.

De Turner Prijs is vernoemd naar de Engelse kunstschilder Joseph Mallord William Turner (1775-1851). Turner wordt over het algemeen gezien als de "schilder van het licht". Zijn doorbraak was dat hij energie en licht schilderde in landschappen en vergezichten.

Juryrapport:

Klein Klouwenberg krijgt deze prijs voor 17 jaar bouwen aan adviesbureau Turner. De jury stelt dat hij zich heeft ingezet om bij en met klanten doorbraken te realiseren. En daarmee heeft hij met Turner een doorbraak gerealiseerd in organisatieadvies. Door combinaties te maken die tot die tijd niet mogelijk waren: IQ én EQ, hoofd én hart, denken én doen, cijfers én mensen, door te werken vanuit een aantal wezenlijke criteria en principes: vernieuwing, verbinding, ontwikkeling en brille.

Prijs

Deze eerste Turner Prijs bestaat uit een oorkonde en beker, maar krijgt z'n vorm verder in een kunstwerk dat de doorbraak symboliseert. De toekomstige Turner prijzen zijn replica van dit kunstwerk.

Over Turner

Turner houdt zich bezig met het duurzaam realiseren van prestatieverbeteringen van organisaties en de mensen die er werken. Met drie formules, organisatieadvies, bestuursadvies en interim management, staat het team van Turner voor "echt in resultaat".

Nieuws