The Hackett Group koopt rivaal Archstone Consulting

09 december 2009 Consultancy.nl

The Hackett Group, een wereldwijd strategic advisory en benchmarking bedrijf, heeft adviesbureau Archstone Consulting overgenomen. Archstone Consulting is een toonaangevend strategie, operations en CFO advisory adviesbureau met een primaire focus op de consumentengoederen, detailhandel, productie, farmaceutische industrie en nutsbedrijven.

Strategische synergieen voor Hackett

De acquisitie geeft Hackett vele strategische synergieen. Door meer dan 130 zeer vaardige deelgenoten in de VS en West-Europa zal Archstone Hackett nieuwe supply chain en procurement consulting competenties leveren die gefocust zijn op de industrie. Dit zal Hackett’s bestaande aanbod sterk aanvullen. Daarbij voegt Archstone CFO centric vaardigheden toe die Hackett’s Enterprise Performance Management transformatiecompetenties significant zullen uitbreiden en die Hackett’s bestaande Hyperion/Oracle EPM implementatieaanbod in hoge mate zullen perfectioneren. Archstone zal verder de deskundigheid in IT Strategy en BPO Advisory binnen Hackett versterken.

The Hackett Group is wereldwijd bekend door zijn vaardigheid in het gebruiken van exclusieve benchmarking data en best practice implementation om klanten te helpen in het bereiken van duurzame prestatieverhogingen. Archstone Consulting gebruikt zijn grote kennis van de industrie om klantenorganisaties te transformeren door het ontwerpen en implementeren van scalable operations en CFO centric solutions. Als een gecombineerd bedrijf zal Archstone Hackett’s vaardigheden in het bedienen van klanten in het gehele bedrijf verbreden.

Ted Fernandez, CEO van The Hackett Group: “Archstone voegt meerdere strategische dimensies toe aan onze organisatie. Naast een zeer getalenteerde groep van opdrachtgevers en leden met een sterke industriefocus, krijgen we nu een toonaangevend adviesbureau in strategie-, operations- en CFO-gebieden. Dit is een sterke toevoeging aan ons bestaande aanbod”.

The Hackett Group

The Hackett Group is leidinggevend in best practice advisory, benchmarking en transformatie adviesdiensten, waaronder shared services, offshoring en outsourcingadvies. The Hackett Group is opgericht in 1991 en heeft kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië/Pacific.

Archstone Consulting

Archstone Consulting is een toonaangevend Strategy and Change, Operations en CFO Advisory managementadviesbureau, gespecialiseerd in consumenten-producten, detailhandel, life sciences en de algemene productie-industrie. Het hoofdkantoor van Archstone Consulting is gevestigd in Stamford (VS). Kantoren zijn er in Amsterdam, Chicago, New York en San Francisco.

Nieuws

Meer nieuws over