IBM viert 100ste verjaardag met vrijwilligerswerk

14 juli 2011 Consultancy.nl

Technologiebedrijf IBM bestond in juni 100 jaar en heeft dat gevierd met het initiatief “Celebration of Service”. Onderdeel van dat initiatief was grootschalig vrijwilligerswerk door de medewerkers, gepensioneerden, klanten en bedrijfspartners van IBM. In juni hebben veel IBM-werknemers in Nederland hun werkdag aan vrijwilligerswerk gewijd.

Projecten
Een groep lichamelijk gehandicapten mocht bijvoorbeeld samen met tv-presentatrice Lucille Werner een dag meelopen op het hoofdkantoor van IBM Nederland. IBM steunt daarmee de profielensite CAP 100, een project van de Lucille Werner Foundation. CAP 100 probeert mensen met een handicap in contact te brengen met het bedrijfsleven, zodat zij gemakkelijker een baan op de arbeidsmarkt kunnen vinden.

Ook werkte IBM samen met JINC, een organisatie die jongeren op het vmbo en mbo helpt bij hun studie- en beroepskeuze. Hierdoor kunnen jongeren zich beter ontplooien en hebben zij meer kans op een baan. IBM en JINC organiseerden een taaltrip voor circa 100 jongeren uit Amsterdamse achterstandswijken. Tijdens deze taaltrip konden de jongeren leren om bepaalde moeilijke woorden in hun context te begrijpen.

Earthcleaner app
Een ander markant project was IBM’s ondersteuning van de “earthcleaner app” voor de iPhone en Android-smartphones. Hiermee kunnen gebruikers foto’s maken van straatafval. Deze foto’s worden vervolgens, met de GPS-coördinaten van de locatie, doorgestuurd naar de gemeentereinigingsdienst. In het kader van het vrijwilligerswerk ruimden IBM-medewerkers afval op in een natuurgebied bij hun kantoor. De gevulde afvalzakken werden vervolgens door de gemeentereinigingsdienst opgehaald.

Nieuws

Meer nieuws over