PNO Consultants sluit samenwerking met ITPS

24 augustus 2004 PNO Consultants

International Trade Promotion Services ITPS, die in Centraal en Oost Europa diverse bilaterale kamers van koophandel vertegenwoordigt en subsidieadviesbureau PNO Consultants hebben besloten tot intensieve samenwerking.

Door deze samenwerking beschikt ITPS over een partner op het terrein van subsidieadvies en kan daarmee het servicepakket aan haar klanten verbreden. Omgekeerd heeft PNO Consultants in ITPS een partner met expertise in assistentie, advies en uitvoering bij het bewerken (in de breedste zin van het woord) van de markten in Centraal en Oost Europa. Bijkomend voordeel is dat ITPS eigen kantoren en mensen heeft in de meeste Centraal en Oost Europese landen. Daarom zien ITPS en PNO goede mogelijkheden om elkaars positie in deze regio te versterken.

"Deze samenwerking past in de strategie van PNO Consultants om de komende jaren vooral in dit deel van Europa de activiteiten te intensiveren," zegt Bob Stassar, als directeur verantwoordelijk voor internationalisatie. "Op dit moment zijn wij daarom ook bezig in een aantal van die landen eigen organisaties op te zetten. De samenwerking met ITPS, dat nauw gelieerd is aan de Nederlandse kamers van koophandel, is daarvoor een belangrijke stimulans."

"Door subsidieadvies aan ons dienstenpakket toe te voegen, door de samenwerking met PNO Consultants, is ITPS nog beter in staat vooral het Nederlandse bedrijfsleven op alle terreinen te ondersteunen bij hun, toekomstige, activiteiten in Centraal en Oost Europa. Door onze jarenlange ervaring in deze regio en de vele contacten die wij daarin opgebouwd hebben, zal deze samenwerking voor beide organisaties leiden tot een verbetering van de dienstverlening," aldus Maarten van Dam, directeur van ITPS. "Zowel de klanten van ITPS als die van PNO Consultants zullen profijt hebben van deze combinatie van disciplines."

Nieuws