De Kleine Consultant viert 2 jarig jubileum

09 augustus 2011 Consultancy.nl

De Kleine Consultant (DKC), een non-profit strategy consulting bureau gerund door studenten, viert in 2011 haar twee jarig jubileum. Het adviesbureau is in 2009 geleden opgericht door twee vrouwelijke studenten uit Amsterdam, Jacqueline van den Ende en Marieke Ebbing. Inmiddels is het adviesbureau uitgegroeid tot meer dan 50 consultants verspreid over drie steden.

Geschiedenis
Twee jaar geleden kwamen de studentes met interesse in strategie consulting op het idee om een eigen adviesbureau op te richten. Een bureau met als doel om betaalbaar strategisch advies te geven daar waar het anders niet zou zijn en tegelijkertijd talentvolle studenten de kans te geven om kennis te maken met het consultingvak. De Kleine Consultant (DKC) werd geboren. Lees meer over de geschiedenis van DKC in het bericht De Kleine Consultant: non-profit strategy consultants

Toen de eerste projecten waren afgerond werd het tijd voor uitbreiding. In Delft werd een vestiging opgericht en ook in Utrecht, waar ze met een vergelijkbaar concept bezig waren, sloten studenten zich aan. Tegelijkertijd kwam er het aanbod van Quintel Strategy Consulting om De Kleine Consultant intensief te begeleiden en te trainen. Inmiddels bestaat DKC twee jaar, zijn er meer dan 55 consultants actief en zijn er meer dan 20 projecten succesvol afgerond.

Projecten
Over het algemeen heeft DKC vier typen klanten: startende ondernemingen, non-profit ondernemingen die zich inzetten op maatschappelijk vlak, non-profit ondernemingen die zich inzetten voor het milieu en for-profit ondernemingen. Zo zijn in het verleden projecten gedaan voor de Nationale Denktank, een Daltonschool, een startende onderneming in Crowdsourcing en Join the Pipe. Op dit moment wordt er gewerkt aan projecten voor o.a. het Kameroperahuis, een startende IT-organisatie als Publer en Escarolo, een platform voor duurzaamheid in oprichting.

Toekomst
Waar het afgelopen jaar de focus heeft gelegen op professionalisering, wil De Kleine Consultant zich komend jaar weer uit gaan breiden. Er wordt nu bekeken welke steden interessant zouden kunnen zijn om een vierde vestiging op te richten. Daarnaast wil DKC ook inhoudelijk uitbreiden. Voorbeelden hiervan zijn het starten van expertisegebieden die in de toekomst interessant kunnen worden en de oprichting van heidesessies. Dit laatste is bedoeld voor ondernemers die een vraag hebben die eigenlijk te klein is voor een geheel project. Om toch deze mensen te helpen organiseren we heidesessies waarin enkele consultants in een paar uur tijd proberen om de klant op weg te helpen. Op die manier kunnen er nog meer ondernemers geholpen worden.

Nieuws