Startende adviseurs tevreden over carriere in consulting

20 oktober 2011 Consultancy.nl

Jonge management consultants zijn zeer gemotiveerd en zijn erg tevreden over hun werk. Dat blijkt uit een onderzoek van de Management Consultancies Association (MCA). Het rapport meldt ook dat de werk-privébalans de meest significante bezorgdheid is onder jonge consultants, vooral onder vrouwen.

Het rapport “Who wants to be a management consultant?” is gebaseerd op een enquête onder 320 consultants met minder dan vijf jaar ervaring in de adviesbranche.

Hoog niveau van werktevredenheid
Tweederde van de jonge consultants beoordeelt hun werktevredenheid als “goed” of “zeer goed”, en geeft ook hoge scores voor het belang en de diversiteit van hun werk en de kansen voor carrièreverbetering. Alan Leaman, Chief Executive van de MCA, lichtte toe: “Deze generatie van management consultants werd aangetrokken door de kwaliteit en het belang van het werk dat ze doen. Consulting past heel goed bij datgene waarnaar zij op zoek zijn in hun carrière.”

Werk-privébalans
Een meerderheid van de consultants beschouwt hun werk-privébalans als “goed” of “gemiddeld”, en 7% zegt zelfs dat die “zeer goed” was. Dit is een verbetering ten opzichte van hun perceptie van de adviesbranche voordat ze erin gingen werken. Maar desondanks zijn de scores relatief slecht vergeleken met andere aspecten van het advieswerk. De werk-privékwestie speelt vooral onder vrouwelijke adviseurs. Vrouwen beoordelen, in vergelijking met hun mannelijke collega’s, hun werk-privébalans veel vaker als “gemiddeld” in plaats van “goed”. Ook willen ze in hogere mate de tijd die ze buiten hun huis besteden in de komende drie jaar van hun carrière verminderen.

Leaman: “Deze generatie legt meer nadruk op hun werk-privébalans. Managers van adviesbureaus, en hun klanten, zullen hierop effectief moeten reageren, vooral om hun meest getalenteerde vrouwelijke werknemers te behouden.”

Nieuws

Meer nieuws over