Seamus Keating nieuwe CEO van Logica Benelux

16 december 2010 Consultancy.nl

Logica heeft aangekondigd dat Seamus Keating, op dit moment Logica’s Chief Operations and Finance Officer, aangesteld is als nieuwe CEO van de Benelux. Hij behoudt zijn verantwoordelijkheden als COO en zal zijn functie als Group CFO voortzetten totdat er een opvolger is gevonden.

Keating krijgt de verantwoordelijkheid over de Benelux na de beslissing van Wilbert Kieboom om de Group te verlaten, om nieuwe mogelijkheden na te jagen. Kieboom, die de organisatorische transformatie van het Benelux-kantoor in de afgelopen twee jaar heeft geleid, zal bij Logica blijven werken tot begin 2011 om de transitie te vergemakkelijken. Keating is lid van het bestuur sinds hij werd aangesteld als CFO in februari 2002. Hij kwam bij Logica in 1999 als Director van Group Finance. Logica’s Benelux-afdeling heeft ongeveer 5,500 medewerkers en nam ongeveer 16% van Logica’s totale omzet in 2009 voor zijn rekening.

Cijferaar Keating zal verhuizen van Londen naar Amstelveen. De in Italië geschoolde wijnliefhebber en fervent hardloper – hij heeft dit jaar vijf halve marathons achter de kiezen – onderscheidt zich volgens analisten door een tomeloze ambitie.

Andy Green, Global CEO van Logica, zei: “Met zijn grondige kennis van ons bedrijf is Seamus goed geplaatst om de transformatie van ons Benelux-kantoor voort te zetten, nu deze afdeling begint op te komen uit uitdagende economische omstandigheden. Als Chief Operations Officer zal hij er tevens voor zorgen dat we onze operationele prioriteiten blijven uitvoeren. We bedanken Wilbert voor zijn bijdrage aan het bedrijf in de afgelopen twee jaar. Hij was zeer bevorderlijk in het ontwikkelen van de Logica-organisatie in de Benelux, terwijl we een solide marktpositie hebben behouden in wat een moeilijke marktlocatie is geweest. We wensen hem alle goeds bij zijn nieuwe inspanningen.”

Seamus Keating, CEO Benelux en CFO, zei: “Ik ben enthousiast om deze rol op me te nemen, die het me mogelijk maakt om me vollediger te focussen op de operationele kant van de zaak. We hebben geweldig personeel en een sterk managementteam in de Benelux en ik kijk ernaar uit om hecht met hen samen te werken. Mijn rol als Executive Partner van ons Financial Services-kantoor heeft me al blootgesteld aan een aantal van onze klanten in de Benelux. De komende jaren zullen een kans zijn om onze relaties met hen uit te diepen terwijl de economische omgeving verbetert.”

Nieuws