McTevia & Associates consultants moeten Saab redden

23 december 2011 Consultancy.nl

De Noord-Amerikaanse tak van de failliete autofabrikant Saab heeft consultants McTevia & Associates ingehuurd met het doel om een bankroet te vermijden. De externe adviseurs gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn voor het veiligstellen van de resterende bezittingen van de autofabrikant. Dat heeft de topman van Saab Noord-Amerika Tim Colbeck bekendgemaakt in een persbericht.

Saab genoot sinds september crediteurenbescherming waarbij het probeerde haar productie te herstructureren en nieuwe investeerders te vinden. Afgelopen maandag viel het doek voor de Zweedse autofabrikant nadat de Zweedse rechtbank instemde met de faillissementaanvraag van Saab.

30 dagen analyse
Jim McTevia, verantwoordelijk voor het team van consultants, heeft aangekondigd dat ze eerst 'assessment' gaan uitvoeren op de bedrijfsvoering in Noord-Amerika voodat ze met een voorstel komen. "We verwachten dat we circa 30 dagen nodig hebben voor onze assessment" aldus de adviseur. "Saab Noord-Amerika vertegenwoordigd meer dan 35% van de totale wereldwijde omzet van Saab. Er is ongelovelijk veel waarde in Saab Noord-Amerika en we gaan ons best doen om het kapitaal zo veel mogelijk veilig te stellen. Daarnaast is het goedkoper om Saab Noord-Amerika te redden van faillissement" aldus McTevia.

Saab werkte eerder met Booz & Company en KPMG
Saab heeft in het verleden ook gewerkt met Booz & Company en KPMG Advisory. Beide adviesbureaus hebben in februari 2010 Spyker Cars geadviseerd met de overname van Saab. Booz & Company ondersteunde het management team van Spyker met het opstellen van de Business Case en KPMG ondersteunde met transaction services diensten.

Nieuws