A.T. Kearney benoemt Rune Aresvik tot Vice President

22 maart 2003 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Rune Aresvik, Principal Communicatie & Hightech bij A.T. Kearney, heeft promotie gemaakt: hij is benoemd tot Vice-President. Aresvik is in mei 1999 in dienst getreden bij het strategy consulting kantoor. Hiervoor was hij zeven jaar werkzaam voor Coopers & Lybrand (juridische voorganger van PwC) en 2 jaar voor LEK Consulting. Ter ere van zijn promotie een kort interview met de adviseur.

Een onverwachte promotie?
“Nee, het lag in de lijn der verwachting.”

Is met deze baan een droom uitgekomen?
“Niemand wordt consultant om dat zijn hele leven te blijven doen. Je rolt erin met het idee dat je daarna een ‘normale baan’ gaat zoeken. Maar dan blijf je hangen. Ik ben vier jaar geleden als consultant bij A.T. Kearney begonnen en het ging steeds beter. Op een bepaald moment ben ik het vice-presidentschap als doelstelling gaan zien.”

Wat is uw eerste klus?
“Onze focus verbreden van Nederland naar België en noordelijk Europa, waar vreemd genoeg ook Zuid-Afrika onder valt. Dat komt doordat het kantoor daar is opgezet vanuit Londen.”

Hoe gaat u uw voorganger verslaan?
“Die is er niet. Bij ons is het niet zo dat er iemand weg moet gaan om te kunnen promoveren. Wij hanteren een groeimodel.”

Voor een Noor spreekt u goed Nederlands.
“Ik ben al drie keer naar Nederland verhuisd. De eerste keer voor mijn werk, de tweede keer voor mijn Nederlandse vrouw en de derde keer was het mijn keuze. Dat vinden Nederlanders leuk om te horen.”

Wat doet u over vijf jaar?
“Waarschijnlijk hetzelfde. Maar als ik tegen die tijd in de telecomsector bij een bedrijf iets op het operationele vlak kan doen, dan zal ik dat niet uitsluiten.”

Wat doet u als u niet over hightech communiceert?
“Lekker eten en drinken. We zijn net teruggekomen van vakantie met veel te veel flessen wijn. Ik fiets graag om de negatieve effecten een beetje te compenseren.”