Royal Mail tekent contract met Capgemini

28 juli 2010 Capgemini

‘Pay-as-you-go’ oplossing ter ondersteuning van de lancering van nieuwe initiatieven, het transformeren van diensten en het terugdringen van kostenRoyal Mail Group Limited, de nationale postdienst van het Verenigd Koninkrijk, heeft een zesjarig IT-contract afgesloten met Capgemini. De overeenkomst is erop gericht om online diensten aan bedrijven en burgers te transformeren, om de jaarlijkse IT-kosten voor de website te verminderen en om de uitbreiding en diversificatie te ondersteunen van nieuwe webgerelateerde diensten, zonder gehinderd te worden door vertragingen en kosten die traditionele IT met zich meebrengt.

Het contract heeft betrekking op cloud computing, een technologische doorbraak die IT-op-afroep mogelijk maakt, waardoor organisaties gebruik kunnen maken van technologie op een kostenbesparende ‘pay-as-you-go’ basis. De nieuwe technologie kan snel en gemakkelijk worden geconfigureerd om Royal Mail Group (RMG) te ondersteunen bij het lanceren van nieuwe initiatieven en om in korte tijd nieuwe diensten op de markt te brengen. Gebieden die bij uitstek in aanmerking komen voor uitbreiding en diversificatie zijn onder meer diensten aan particulieren en MKB-bedrijven en de snel groeiende vraag naar hoogwaardige en innovatieve pakketdiensten voor de bloeiende Britse thuiswinkelmarkt. Cloud computing geeft RMG ook de mogelijkheid in te spelen op de snelle adoptie van nieuwe technologie en media door consumenten.

Stuart Curley, Chief Technology Architect van Royal Mail Group vertelt: ‘Deze overeenkomst is goed nieuws voor onze business, voor onze klanten en voor onze medewerkers. Zodra de migratie is afgerond, betalen we voor de IT die we nodig hebben en wanneer we het nodig hebben. Zo brengen we voor het eerst de kosten van IT in overeenstemming met de opbrengsten. Capgemini’s servicesintegratie- en ecosysteem-model biedt via één ingang toegang tot een breed aanbod van betrouwbare en zorgvuldig geselecteerde IT-dienstverleners, diensten en faciliteiten. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze nieuwe manier om IT in te kopen ons een gezonde basis verschaft om onze IT-kosten omlaag te brengen, onze diensten aan klanten te transformeren en nieuwe business initiatieven te ondersteunen.’

Adviesbureau Capgemini won het contract op basis van een innovatieve en creatieve aanpak en het vermogen om te voldoen aan zowel RMG’s beveiligingseisen als aan de complexe en dynamische business dynamiek.

De overeenkomst is gevormd rondom Capgemini’s Infostructure Transformation Services (ITS) en Capgemini Immediate, Capgemini’s cloud computing oplossing. ITS stelt klanten van Capgemini in staat zich te richten op het fundamentele ontwerp, de constructie en het functioneren van de informatiestructuur, oftewel de infostructure. Capgemini Immediate is een ecosystem van IT-dienstverleners, waarbij Capgemini als servicesintegrator en hoofdaannemer acteert. Dit ecosysteem kan waar nodig meegroeien als de business van RMG zich in de toekomst verder ontwikkelt. Met cloud computing vervalt de noodzaak om grote investeringen te doen in nieuwe hardware en softwarelicenties. Het zorgt ervoor dat diensten kunnen worden aangepast of worden toegevoegd binnen enkele dagen of weken, in plaats van enkele maanden bij traditionele IT. Het reduceert daarnaast de risico’s van technologieselectie, waarbij het mogelijk wordt om snel en tegen lage kosten nieuwe technologie in een pilot-omgeving te beproeven en de beste oplossing toe te passen.

De belangrijkste voordelen van Capegemini’s oplossing voor RMG zijn:

  • Verhoogde flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor specifieke diensten snel kunnen worden uitgebreid of ingekrompen, naar gelang de vraag.
  • De mogelijkheid om eigen producten en diensten te integreren in websites van derden, zodat bijvoorbeeld een reis- en vrijtijdwebsite gelinkt kan worden aan geldwisseldiensten.
  • Diensten kunnen worden gepersonaliseerd of gestroomlijnd en klantprofielen kunnen worden bijgehouden op basis van historische transacties.
  • Kleine IT-bedrijven hebben de mogelijkheid om aan te haken bij het RMG-ecosysteem, waardoor innovatie en concurrentie gebaseerd op open systemen wordt bevorderd.

Christine Hodgson, Lead van Technology Services Europe (UK and Benelux) lid van het Group Executive Committee: ‘Dit belangrijke contract met RMG markeert de volwassenwording van cloud computing in het Verenigd Koninkrijk. En het geeft ons de kans om te laten zien wat mogelijk is met deze opwindende nieuwe technologie in termen van snelheid, efficiency, schaalbaarheid en flexibiliteit. We kijken ernaar uit om samen te werken met RMG en hun beweging naar nieuwe business-gebieden te ondersteunen.’

Nieuws