Radio Nederland wint Pentascope Implementatieprijs 2006

15 december 2006 Pentascope
Profiel
Meer nieuws over

Radio Nederland Wereldomroep heeft de Pentascope Implementation and Change Award (I&C Award) gewonnen. 'Een complex en ambitieus project,' oordeelde de jury. De I&C Award gaat jaarlijks naar een organisatie die op bijzondere wijze een organisatieverandering implementeert. Een tweede prijs -de 'New kids on the Block' Award- ging naar Medisch Centrum Leeuwarden. Andere genomineerden waren Vivre en DSM.

De I&C Award is een initiatief van organisatieadviesbureau Pentascope. De prijs wordt sinds 2000 jaarlijks uitgereikt aan een organisatie met een bijzonder verander- en implementatietraject. De prijs bestaat uit een kunstwerk waarin het implementatieproces is verbeeld, en een bedrag van €2.500 ter besteding aan een zelf te bepalen goed doel.

Genomineerden
- Vivre met het project 'Implementatie verzuimbeleid'
- DSM met het project 'New Way of Working'
- Medisch Centrum Leeuwarden met het project 'Kroonwiel'
- Radio Nederland Wereldomroep met het project 'Middentafel'

Winnaar 2006: Radio Nederland Wereldomroep met het project 'Middentafel'

'Een complex en ambitieus project,'vindt de jury. 'Een groep professionals in een verandertraject sturen is ingewikkeld. Radio Nederland Wereldomroep bracht alle medewerkers fysiek naar het midden van de redactieruimte. Door ze daar te laten werken is een echte centrale redactie ontstaan. Met diverse communicatiekanalen is hard gewerkt aan de veranderbereidheid van de medewerkers. Andere bijzondere aspecten zijn de inzet van de meest kritische journalisten, een proefopstelling van de nieuwe werkplekken in de kelder en een big bang in tien dagen terwijl de uitzendingen gewoon doorgingen. Dat het een uniek project is blijkt wel uit de reacties van andere media. Trouw en de BBC zijn al op bezoek geweest om deze nieuwe aanpak te bekijken, die door vrijwel alle medewerkers is geaccepteerd en omarmd.'