Quintel Strategy Consulting redt zich zonder kantoor

30 november 2006 Consultancy.nl
Meer nieuws over

De strategy consultants van Quintel redden zich uitstekend zonder eigen kantoorruimte. Door de aanhoudende stroom opdrachten die bij klanten op locatie worden uitgevoerd, zou het kantoor toch maar leeg staan.

Quintel is vijf jaar geleden opgericht door vijftien adviseurs van strategiefirma Arthur D. Little. Het adviesbureau is sindsdien snel gegroeid. Na de eerste klant volgden er meer, stuk voor stuk grote bedrijven in sterk veranderende markten. Het aantal medewerkers nam dan ook gestaag toe. Inmiddels staat de teller bij Quintel Strategy Consulting op veertig.

Carol Velthuis, een van de medeoprichters: “We hebben altijd voldoende werk gehad. En omdat wij voor de uitvoering van ons werk bij de klant over de vloer komen, hebben we geen eigen kantoor nodig. Zo’n pand zou voortdurend leegstaan. We komen één keer per maand met alle medewerkers samen op een leuke locatie voor een zogenaamde ‘office day’. Dan wordt er niet alleen gewerkt, maar verzorgen we ook presentaties om de collega’s op de hoogte te houden van onze bezigheden.”

Elke twee weken komt dit selecte gezelschap ergens in Nederland bijeen. “De locatiekeus is variabel. We laten het onder meer afhangen van onze werkplekken op dat moment. De bijeenkomsten vinden altijd plaats aan het eind van een lange werkdag, maar daar hebben we op zich geen probleem mee. Lange werkdagen zijn voor ons een gewoonte geworden en het is ook gezellig om elkaar te zien. Bovendien zit er voor ons niets anders op; door de bedrijfsstructuur van Quintel hebben we alleen in de avonduren tijd om de onderneming te leiden. Overdag zijn we aan de slag voor onze opdrachtgevers.”